StoryEditorOCM
KulturaPREDSTAVLJANJE NOVOG FESTIVALA U PALAČI SPONZA

DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Još jedna prekrasna glazbena priča u gradu

Piše PSD.
12. travnja 2017. - 17:07

Konferencijom za medije najavljen je glazbeni festival "Dubrovačko glazbeno proljeće" u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Govornici u palači Sponza bili su: pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu pri Gradu Dubrovniku, Ana Hilje, direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika, Romana Vlašić, ravnatelj DSO-a, Damir Milat, predstavnik umjetničkog vijeća DSO-a, Toni Kursar, maestro Christoph Campestrini te violistica Hiwote Tadesse.

Pročelnica za kulturu i baštinu naglasila je kako je riječ o još jednoj "prekrasnoj glazbenoj priči". Navela je kako dubrovački simfoničari svojim koncertima podižu kvalitetu glazbenog programa u gradu. Vlašić je pak naglasila kako se nada novim sličnim projektima u budućnosti. Ravnatelj Milat zahvalio je svim sponzorima te naveo i problem novca, prostora i brojnost Orkestra. Istaknuo je nadu da će se povećati financije za ovakve festivale kao i sam Orkestar. Zahvalio je i na prostorima koji će poslužiit kao mjesta izvođenja: tvrđava Revelin, Katedrala i crkve Male braće.

Dubrovačko glazbeno proljeće ciklus je koncerata klasične glazbe koji će se održavati u Dubrovniku od 18. do 28. travnja. Uz maestra Campestrinija koncertima će ravnati i zagrebački dirigent Tomislav Fačini te počasni dirigent Orkestra, Pavle Dešpalj. 

Očekuje se i nastup pijanista Aljoše Jurinića, violinistice i koncert majstorica DSO-a Đane Kahriman,  prvog fagota DSO-a, Matije Novakovića te ruski violinist Dmitry Sinkovsky.

Festival su podržali Grad Dubrovnik, TZ Grada Dubrovnika, Jadranski luksuzni hoteli te Valamar Riviera. bLu
 

01. srpanj 2024 08:36