StoryEditorOCM
KulturaČESTITAMO!

Dubrovačka muzejska pedagoginja Dubravka Tullio dobitnica godišnje nagrade Hrvatskog muzejskog društva za program ‘Kreativno ljeto u muzeju‘

Piše Dv
11. studenog 2022. - 10:18

Muzejskoj pedagoginji Prirodoslovnog muzeja u Dubrovniku Dubravki Tullio dodijeljena je godišnja nagrada Hrvatskog muzejskog društva za realizirani pedagoško-edukacijski program "Kreativno ljeto u muzeju". 

image

Dubravka Tullio

Prirodoslovni muzej Dubrovnik

Naziv je to edukativnog programa u sklopu pedagoške djelatnosti Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik. Djeca nižih razreda osnovne škole sudjelovali su u nizu edukativno-kreativnih radionica koje su obuhvaćale obilazak po aktualnim izložbama te kroz likovni izričaj iznijeli svoje viđenje postava.

Cilj radionica bio je približiti kulturu, umjetnost, prirodoslovlje i povijest djeci koja su kroz kreativnost i igru usvajali znanje, stvarati smisao za estetiku i razvijati kognitivne sposobnosti. Djeca su se izražavali crtanjem olovkom, ugljenom, pastelnim bojama, flomasterima, kistom, neobičnim predmetima i prstima. Modelirali su glinom i plastelinom te koristili prirodne materijale i razne vrste ambalaže. Muzej je ovim edukativnim programom postao interaktivno mjesto za poticajno i kreativno izražavanje, a program je upravo vodila Tullio.

28. travanj 2024 23:00