StoryEditorOCM
KulturaNOVO VODSTVO

Dario Čagalj novi je ravnatelj Umjetničke škole: Naglasak ću uvijek stavljati na djecu, ali nastavit ćemo dotjerivati i samu Školu!

Piše Bruno Lucić
21. veljače 2023. - 12:32

Dario Čagalj novi je ravnatelj Umjetničke škole Luke Sorkočevića. Nakon što je dosadašnji ravnatelj, Slobodan Begić, imenovan za ravnatelja Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Čagalj je izabran za v.d. ravnatelja, a potom i za ravnatelja Škole.

- Dugo sam već u Školi, poznajem problematiku, upoznat sa svim osim s nekim administrativnim podacima koje sad upoznajem. Ali, mislim da Škola ide u dobrom smjeru. Dosta smo u zadnjih par godina imali odlične rezultate, posebno kad se govori o rezultatima učenika na natjecanjima, kako s glazbenog tako i s likovnog odjela. Mislim da samo treba nastaviti u tom smjeru, što se tiče odgoja i obrazovanja djece. Što se tiče same Škole i infrastrukture, imam nekih planova, već smo nešto učinili: koncertnu dvoranu smo opremili s novim stolicama, malo smo preraspodijelili dosadašnje fotelje iz dvorane po Školi da djeca više ne sjede po hodnicima. Uređujemo vrt i nadamo se da ćemo uskoro i konačno početi s uređenjem kule, tvrđave poviše Škole koja je u derutnom stanju i koju su Dubrovačke ljetne igre koristile kao skladište. Želja nam je konačno privesti funkciji, da i ona ima svoju namjenu jer nam fali prostora, kaže novoizabrani ravnatelj UŠLS koji dodaje:

- Naglasak ću uvijek stavljati na djecu, na natjecanja koja nas čekaju. Uskoro imamo Županijsko natjecanje, natjecanje iz gitare, teorije, solo pjevanja i klavira u Splitu i Zadru, već smo prijavili natjecatelje i očekujemo rezultate... Pored toga, dotjerivat ćemo Školu, ima dosta posla, to je velika, stara Škola tako da iz godine u godinu imamo redovitih održavanja – od saniranja zidova, vlage, pozora, klima koje baš i ne funkcioniraju najbolje pa ćemo i to gledati dovesti u red. Osim toga, idemo u istraživanje vrta Škole, a za gornji dio ćemo morati pričekati dok se završi tvrđava pa ćemo onda vidjeti. Prioritet nam je da se riješi tvrđava, to je veliki projekt i vjerujem da ćemo uskoro krenuti u taj projekt, ističe Čagalj koji dodaje kako ima podršku kolega jer inače se ne bi prihvatio ove funkcije.

Inače, Čagalj je od 1996. zaposlen u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića kao profesor gitare, a radio je i u područnim odijeljenima u Cavtatu i na Korčuli te kao profesor ispratio generacije i generacije učenika.

02. lipanj 2024 14:24