StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTEMA: ODLAGALIŠTE |

Župan pozvao vijećnike na sastanak, oni kažu da je to ‘još jedno ispiranje mozga‘

Piše DV
13. rujna 2021. - 11:56

S e-mail adrese Dmovinskog pokreta Ston stiglo je priopćenje koje prenosimo u cijelosti: 

'Poštovani,

Ovim putem Vas želimo obavijestiti o "sjednici“ organiziranoj od strane župana Nikole Dobroslavića koja se trebala održati u ponedjeljak 13.09. u palači Ranjina u Dubrovniku, na temu CGO Lučino razdolje, a u svrhu prava na pristup informacijama. 

Najprije da napomenemo kako je na posljednjoj sjednici općinskog vijeća Općine Ston na zahtjev vladajućih odgođeno glasovanje na tu temu uz obrazloženje da će se u slijedećih 15-ak dana “neke stvari” promijeniti na bolje te da će župan biti nazočan na slijedećoj sjednici.

Naime, Župan je poslao poziv svim članovima općinskog vijeća Općine Ston na sastanak u Dubrovniku 13.09.2021. s početkom u 10:00 sati. 

Svjesni smo važnosti koju taj sastanak može imati. Doduše budimo realni, vjerojatno je to samo još jedan pokušaj ispiranja mozga u svrhu prihvaćanja već ponuđenog trasiranja, a koje ni u kom slučaju ne smije biti odobreno zbog dobrobiti i očuvanja Malostonskog zaljeva na čiju temu je već napisano nebrojeno primjedbi i objašnjenja. 

Većina vijećnika općine Ston (5/9) je odlučila ne prisustvovati tom sastanku iz jednog vrlo jednostavnog razloga, a to su radne obveze svakog od vijećnika koji uz rad u vijeću također imaju i svoje poslove pomoću kojih prehranjuju svoje obitelji i smatramo da je apsolutna glupost organiziranje sastanka na temu od iznimne važnosti za cijeli naš kraj u vrijeme radnog vremena. 

Na pitanje tko će kompenzirati nastale troškove uslijed prisustvovanja sastanku nismo dobili odgovor. Na kraju krajeva, porezni obveznici plaćaju Župana i njegovog privatnog vozača upravo zbog takvih situacija.

Zašto se Župan odlučio na takav potez mi ne želimo nagađati ali odgovor se nameće sam od sebe…..

Slijedeće zasjedanje vijeća općine Ston na temu CGO Lučino razdolje će biti 15.09.2021 s početkom u 19:00 sati na koju će biti pozvani mediji, g. Nikola Dobroslavić kao i dr.sc.Slaven Dobrović kao predstavnik struke kojega ćemo zamoliti da iznese svoje mišljenje o projektu i prijedlogu načelnika općine. Naravno da će to biti moguće samo ukoliko predsjednik općinskog vijeća g. Zvonimir Stepić to i odobri.

Lijep pozdrav, 

Domovinski pokret Ston' 

19. travanj 2024 12:53