StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVELIKO NEZADOVOLJSTVO

Vrh HDZ-a optužuje medije da su se udružili s oporbom koja tvrdi da je država loše reagirala nakon potresa: ‘Žele umanjiti ulogu Vlade i rušiti HDZ‘

Piše jutarnji list
12. siječnja 2021. - 07:36

Vrh HDZ-a u ponedjeljak se na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća žestoko obrušio na medije i oporbu. Jutarnjem listu potvrđene su, naime, informacije koje je objavio N1 o tome da su na virtualnoj sjednici šef stranke Andrej Plenković, šef Sabora Gordan Jandroković, potpredsjednica EK Dubravka Šuica, te Vladimir Šeks optužili dio medija da se udružio s oporbom u tvrdnjama kako je država loše reagirala u kriznoj situaciji nakon razornog potresa, a sve kako bi naštetili Vladi, HDZ-u i premijeru.

Sjednicu je otvorio Plenković koji je izjavio da dio medija i oporba žele umanjiti ulogu Vlade u pomoći Baniji, a nakon toga je riječ preuzeo Jandroković koji je spominjao skoru sjednicu Sabora i kako će ih sada ”oporba tamo napasti”. Na sjednici se, kako smo saznali, najviše spominjalo udruživanje medija s političkom platformom Možemo!, ali i sa Domovinskim pokretom Miroslava Škore, te se isticalo kako se stalno napada Vladu i njezine uspjehe.

Najžešći u napadima bio je Vladimir Šeks koji je govorio o rušenju države i HDZ-a. Kazao je i da je kriminalizacija poslijeratne obnove napad na Tuđmanovu ostavštinu. Zanimljiva je, kažu naši izvori, bila i izjava Andreja Plenkovića koji je također spominjao obnovu Banije, kazavši da je zbog prolaska vremena, nastupila zastara.

U raspravu se uključila i Dubravka Šuica koja je, navodno, izjavila kako se vidi da mediji pokušavaju rušiti HDZ i po tome što ”Banovinu nazivaju Banijom”.

Na sjednici su dugo govorili sisačko-moslavački župan Ivo Žinić te ministri Darko Horvat i Tomo Medved, a oni koji su se uključivali u razgovor, kažu naši sugovornici, uglavnom su hvalili Vladu i njezine poteze. U razgovoru je sudjelovao i ministar Davor Božinović, ali on navodno nije sudjelovao u kritikama medija i oporbe, nego je govorio o covidu-19, donosi Jutarnji list.

19. travanj 2024 00:39