StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZABIJELILA SE HRVATSKA|

FOTO: U unutrašnjosti pada obilan snijeg, a na obali puše jako jugo i bura. Evo koje cestovne pravce treba zaobići!

Piše dv
2. prosinca 2020. - 16:04
Hrvatska se danas zabijelila! Zagrebu se počeo 'bijeliti' kasno prijepodne i očekuje se da će snijeg padati do jutarnjih sati u četvrtak. Obilnije padaline su zabilježene u Lici i Gorskom kotaru, ali lokalno stanovništvo baš i nije oduševljeno budući da su veći nanosi snijega izazvali probleme u prometu, donosi Jutarnji list.

HAC je također pozvao vozače da pripreme svoje vozilo za zimske uvjete, da ne kreću na put bez odgovarajuće zimske opreme te da se vozilom ne zaustavljaju na zaustavnoj traci i u tunelima zbog postavljanja lanaca, što može završiti kobno već da se zaustave na odmorištu.
Na autocesti A1 se stvorila kolona automobila i kamiona između čvora Sveti Rok i tunela Sveti Rok, javlja HAK. Kolona u pokretu duga je oko 5 kilometara u smjeru Zagreba.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru, dijelu Karlovačke i Zadarske županije, uključujući autoceste A1 između čvorova Gornja Ploča i Maslenica, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II te državne ceste: DC1 Jastrebarsko-Korenica-Gračac-Knin, DC3 Zdihovo-Delnice-Kikovica i DC8 Senj-Karlobag-Sveta Marija Magdalena. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a ponegdje ima i magle. Moguća je poledica te odroni. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Za razliku od unutrašnjosti koja se 'bori' sa snijegom, u priobalju probleme izaziva snažan vjetar i kiša. Na sjevernom Jadranu bura, a na južnom jugo.
24. travanj 2024 11:44