StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetŠok u srcu Europe

TV zvijezda, ikona desnice i ministrica kulture: ‘Ona je homofob i rasistkinja. Voli Putina, ali i - Hrvatsku!‘

Piše DV /JL
18. studenog 2023. - 10:37

Martina Šimkovičová, 52-godišnja nova slovačka ministrica kulture u populističkoj vladi proruski orijentiranog premijera Roberta Fica, koji odbija daljnje slanje vojne pomoći Ukrajini - prema nekim vjerodostojnim medijskim izvještajima prepunoj ‘mutnih‘ likova koje su pratile i prate razne optužbe, optužnice, istrage, sumnjive rabote i premreženoj obiteljskim odnosima među članovima užeg ili šireg kabineta i drugih institucija te vezama s raznim, pa i u najmanju ruku sumnjivim interesnim skupinama - jedna je od, kako je prije neki dan pisao Politico, najkontroverznijih vladinih dužnosnika, piše jutarnji.hr.

Martina Šimkovičová rođena je 29. kolovoza 1971. u Modri. Htjela je, kako je sama izjavila za slovačke medije, studirati glumu, ali je umjesto toga završila terapijsku pedagogiju. Udavala se dva puta i oba puta rastala, kako navode slovački mediji. Iz prvog braka ima kćer, a od 2005. do 2019. bila je u braku s automobilistom Igorom Šimkovičem s kojim ima dvoje djece.

Kako je njezina starija kćer rodila, Šimkovičová je sa 52 godine već i baka, barem prema pisanju portal plus7dni.pluska.sk, koji ju je zbog njezinog iznimno atraktivnog izgleda nazvao ‘seksi bakom‘ - s napomenom da se ona baš i ne hvali time da je baka te da im se, kako je rečeno, nije javljala na pozive da komentira tu temu. Živi u Kittseeu u Austriji, navodi isti izvor.

Prema internetskim izvorima, Šimkovičová je započela svoju televizijsku karijeru na Markíza TV 1998. godine, u početku kao voditeljica ranojutarnje emisije te kao sportska voditeljica, za što je i nagrađivana. Godine 2005. preuzela je vođenje središnje informativne emisije. Godinu kasnije ponovno je nagrađena u kategoriji voditelja vijesti. Četiri godine poslije pojavila se kao natjecateljica u showu Let‘s Dance, a nakon rođenja trećeg djeteta 2013. godine uzela je pauzu od televizijske karijere kako bi se posvetila obitelji.

29. travanj 2024 03:26