StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZLOČIN U BERLINU

Stravični iskaz oca koji je u kadi ugušio tromjesečnog sina - na sudu izjavio: ‘Sve mi se gomilalo, pustio sam vodu...‘

Piše dv
30. siječnja 2024. - 19:31

Pred sudom u Berlinu je u tijeku suđenje za ubojstvo djeteta. Kako navode njemački mediji, otac (38) je ubio svog tromjesečnog sina. Državni tužitelj u optužnici ovako opisuje njegov motiv: tromjesečni sin Emil toliko je smetao ocu “u životu” da ga se htio “riješiti”.

Otac Danny J., koji je radio kao IT project manager, 11. kolovoza 2023. je bio sam sa sinom Emilom stanu u Neu-Hohenschönhausenu, navode njemački mediji. Emilova majka, prosvjetna djelatnica, i njegova sestra (5) su bile na putu. Otac je radio od kuće, a među klijentima njegove tvrtke je i Ministarstvo zdravstva.

Na sudu muž krivi ženu za smrt djeteta. Kaže: “Ona je prava moćna žena, uvijek sam joj se divio kako sve uspijeva. No, vidio sam probleme s drugim djetetom. Poput Tetrisa, sve mi se gomilalo dok igra nije završila.”

“Drugo dijete eksponencijalno povećava složenost svega. Čak sam i kleknuo pred nju i cvilio kao pas. Ali ostala je čvrsta kao čavao i uspjela je”, dodao je.

‘Bio sam pod stresom‘

Kako navode njemački mediji, otac je rekao kako mu se gomilao stres zbog svakodnevice, malog stana, nereda…

“Imao sam tisuću stvari u glavi kad je Emil počeo vrištati. Dao sam mu mlijeko. Bio sam pod tako užasnim stresom! Zgrabio sam ga i otišao u kupaonicu i stavio ga u dječju kadicu. Pustio sam vodu i izašao iz kupaonice. Nisam više ništa čuo. Kad sam se vratio u kupaonicu, plivao je naglavce u kadi poput mrtvaca u kriminalističkom romanu. Uzeo sam ga”, priča otac koji je počinio zločin. Tada je teatralno pustio suzu: “O Bože, što sam učinio, o Bože!”

Ocu i ubojici djeteta prijeti najveća kazna – doživotna. Presuda bi trebala biti izrečena 7. ožujka, navode njemački mediji.

27. travanj 2024 16:03