StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOPSJEDALA GA

Stjuardesi određen pritvor, priznala da je proganjala pilota na sve moguće načine. Utvrđeno da je neuračunljiva, pa...

Piše dv
28. prosinca 2023. - 08:46

Osumnjičena stjuardesa (32) ispitana je u srijedu u Trećem osnovnom javnom tužiteljstvu u Beogradu, prema kojem je doneseno rješenje o pritvoru zbog kaznenog djela nametljivog ponašanja - javlja N1.

Kako je priopćilo Tužiteljstvo, osumnjičena se tereti da je od srpnja do prosinca uhodila oštećenog D.M. uporno pokušavajući uspostaviti komunikaciju putem svog broja mobitela i broja članova njene obitelji i poznanika, kao i putem društvenih mreža sa svog profila i lažnih profila.

Osumnjičena je priznala počinjenje kaznenog djela te izjavila da je po zanimanju stjuardesa, te da se želi zaposliti u zrakoplovnoj kompaniji u kojoj oštećeni radi kao pilot.

Tužiteljstvo je izdalo nalog za psihijatrijsko vještačenje, a komisija vještaka izvršila je vještačenje osumnjičene u prostorijama tužiteljstva, na temelju čega je utvrđeno da je u pitanju neuračunljivost.

image

Ilustrativna fotografija (nema veze s konkretnom osobom)

AFP

S obzirom na tu činjenicu, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je Trećem osnovnom sudu u Beogradu prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenoj i da ju se smjesti u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu, zbog opasnosti da bi mogla počiniti kazneno djelo zbog duševnih smetnji i utjecati na oštećenog.

Na prijedlog tužiteljstva, sud je donio rješenje kojim je osumnjičenoj određeno zadržavanje i smještena je u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, navodi se u priopćenju.

27. travanj 2024 22:18