StoryEditorOCM

Srbi u Americi prikazuju svoj film ‘Oluja‘, a istu će večer ‘svjedočiti i djeca iz kolone...‘. Komentari su brutalni

Piše DV/SD
1. prosinca 2023. - 14:34

U subotu, 9. prosinca, u Chicagu Srbi će prikazati sporni film "Oluja" u domu Srpske narodne obrane, a prije filma u organizaciji krajiških udruženja UKS "Prelo" i Sabora Krajiških Srba održat će se tribina u "kojoj će svjedočiti djeca iz kolone".

"Film  govori o stradanju i nasilnom protjerivanju krajiških Srba u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji u kolovozu 1995. godine na repertoaru je drugog dana festivala u subotu 9. prosinca 2023. godine od 18 sati i bit će prikazan u dvije sale AMC centra. Prije projekcije u domu Srpske narodne obrane u Chicagu u organizaciji krajiških udruženja UKS ‘Prelo‘ i Sabora Krajiških Srba od 15 sati održat će se tribina u kojoj će svjedočiti ‘djece iz kolone‘ i razgovarati o filmu s producentom Nemanjom Mićićem", donosi Banija online, a prenosi Direktno.hr.

Radi se o filmu koji je RTS premijerno prikazao ove godine uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Film ističe kako je VRO Oluja bila isključivo progon Srba iz Hrvatske, a redatelj  filma Miloš Radunović na premijeri je rekao da su u filmu prikazani "istiniti događaji".

"Jedna od boljih komedija u 2022. godini. Jedva čekam da dođe u kina… Tako smo ih izje*ali ’95. da dan danas imaju komplekse. Predivno", komentirao je korisnik.

"Zašto niste napisali na početku filma koliko ste Hrvata i ostalih građana Hrvatske pobili od 1991. do 1995. u to vrijeme i 408 djece?", dodao je drugi korisnik. 

"Naši su bili protjerani iz Vukovara bez ičega. Dobri su bili koji su uspjeli jednu vrećicu s stvarima uzeti, a nisu išli s traktorima, komodama i bijelom tehnikom. Usput su ubijali muškarce i silovala žene...", komentirao je korisnik na Facebooku ispod objave. 

"Kad će prequel doći u kina", pitala je sarkastično jedna korisnica, tražeći od Srba da pobliže opišu kontekst rata. 

24. lipanj 2024 21:00