StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetpremijer plenković

‘Raste broj zaraženih covidom, na jesen ide novi krug cijepljenja. Pobačaj? Zabrana prekida trudnoće bila bi protivna Ustavu‘

Piše PSD
30. lipnja 2022. - 11:54

Premijer Andrej Plenković okupio je ministre i ministrice na redovitoj sjednici Vlade četvrtkom u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, piše Jutarnji list.

''Od posljednje sjednice Vlade bio je intenzivan slijed događaja - obilježili smo Dan antifašističke borbe i Dan neovisnosti'', istaknuo je premijer u uvodnom govoru na početku otvorenog dijela sjednice Vlade.

''Imamo porast broja zaraženih koronavirusom, imali smo sastanak s užim krugom Stožera i dobili informaciju o stanju - nema povećanog broja hospitalizacija. Želimo reći - oprez, pogotovo starijih sugrađana krhkoga zdravlja'', poručio je premijer.

''Bit će preporuke HZJZ-a da se krene s novim krugom cijepljenja kad dođe jesen'', najavio je Plenković.

Premijer je komentirao i odluku Vrhovnog suda SAD-a o pobačaju

"Zalažemo se za zaštitu života, ali i poštujemo pravo na izbor žene i zdravlje. Ova presuda neće utjecati na Hrvatsku", rekao je, između ostalog, premijer.

Na dnevnom redu redovne sjednice Vlade bit će, između ostaloga, Prijedlog zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti te izmjene i dopune Zakona o Agenciji za odgoj i obrazovanje.

Vlada će usvojiti i izmjene i dopune Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine, a donijet će i odluke o proglašenju dva projekta strateškim investicijskim projektima - "Marina Cavtat & Resort" i "Frapa Resort Medine".

Na dnevnom redu su i odluke o pokretanju postupka za sklapanje Protokola uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Finske i Švedske.

18. travanj 2024 08:47