StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVRIJE NA VIRU

Poznati dalmatinski političar pod teretom ozbiljne optužbe da je ukrao službeni automobil! Zbog toga je bio i na policiji, evo kako uzvraća na proizvke da ne živi u mjestu izbora

Piše Predrag Opačić/SD
11. listopada 2022. - 14:45

Nova epizoda kohabitacije u Općinskom vijeću Vira rezultirat će dvjema kaznenim prijavama!

Najprije su predstavnici nove većine optužili Antonija Vučetića, predsjednika Općinskog vijeća, da je ukrao službeni automobil, a sada on uzvraća najavom da će ih tužiti za lažno prijavljivanje, donosi Slobodna.

- Nakon saznanja da dosadašnji predsjednik Općinskog vijeća Antonio Vučetić koristi službeno vozilo VW Passat, registracijskih oznaka ZD-123-GZ, u vlasništvu Općine Vir, bez valjane odluke, kazneno smo ga prijavili Policijskoj upravi zadarskoj.

Riječ je o kaznenom djelu krađe vozila kojeg Vučetić koristi 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu i s kojim dnevno prevaljuje stotinjak kilometara budući da stanuje u Zadru iako je formalno prijavljen na adresi u Viru. Dakle, od policije zahtijevamo da utvrdi sve okolnosti krađe vozila, a od Antonija Vučetića tražimo da odmah i bez odgode vrati vozilo i ključeve stvarnom vlasniku, Općini Vir - navodi se u priopćenju što ga je potpisalo sedam vijećnika koji čine novu većinu u lokalnom parlamentu.

Policija je brzo reagirala i već obavila razgovore s čelnikom virskog Vijeća.

- Na Viru nije ukradeno nikakvo, pa ni općinsko auto, na Viru je ukradena volja birača! O "krađi" službenog automobila sam već razgovarao s policajcima, pokazao sam im načelnikovu odluku po kojoj mi je automobil na raspolaganju i tu je sve jasno.

Ali, sada ću ja podnijeti kaznenu prijavu zbog lažnog prijavljivanja! Pa ti ljudi znaju da isto auto vozim već pet godina, četiri godine kao donačelnik i sada kao predsjednik Općinskog vijeća.

Ali, eto, oni su to, kao, otkrili tek sada?! Iza toga stoje neki drugi interesi - kaže Vučetić po kojemu je "nova većina u Općinskom vijeću izgorila od puste želje".

Pokušavajući ilustrirati o kakvim se to interesima radi, predsjednik Vijeća navodi i jedan primjer:

- Htjeli su da Općinsko vijeće jedno zemljište izvan građevinske zone svojom odlukom uvrsti u taj prostor, što je notorna nezakonitost! A vlasnik zemljišta na kojemu bi neka tvrtka iz Zagreba gradila poslovni centar je čovjek kojega ta nova većina želi izabrati za predsjednika Općinskog vijeća.

Ponavljam, radi se o kaznenom djelu - tvrdi Antonio Vučetić i dodaje:

- Oni o sebi govore kao o "novoj vlasti”, zaboravljaju da nisu nikakva vlast nego samo članovi Općinskog vijeća, pa Ministarstvu prijavljuju OV kao nelegitimno, a istovremeno u njemu sjede! Brkaju kompetencije, ali su ovim lažnim prijavljivanjem prešli mjeru. Nisu shvatili razliku između predstavničke i izvršne vlasti, žele podnositi prijedloge o Prostornom planu i onda o tome odlučivati, a sebe ubaciti u nadzorne odbore. Silno žele biti vlast, a nisu, silno žele smijeniti načelnika, ali ne mogu i pritom ne žele nove izbore jer znaju kako bi na njima prošli, uvjeren je Vučetić.

Virska „politička trakavica” ide dalje...

Zašto je odgođena prošla sjednica?

Predsjednik OV-a objašnjava da je prošla sjednica odgođena jer je načelnik Marino Radović to tražio kako bi na dnevni red uvrstio dodjelu financijske pomoći našim učenicima u Đačkom domu u Zadru i odluku o poticajima u poljoprivredi i gospodarstvu.

Nova sjednica će, najavljuje Antonio Vučetić, biti održana sljedećeg tjedna.

Priopćenje načelnika Marina Radovića: To su notorne laži!

- Povodom priopćenja koje ste zaprimili od pojedinih vijećnika Općinskog vijeća Općine Vir o tome kako Antonio Vučetić, predsjednik Općinskog vijeća, neovlašteno koristi službeno vozilo Općine Vir – želim istaknuti kako su takve izjave notorne laži plasirane od strane takozvane novoformirane većine u virskom Općinskom vijeću. Predsjednik Općinskog vijeća Vučetić ima na raspolaganju službeno vozilo marke VW Passat već skoro 6 godina, prvo kao zamjenik načelnika Općine Vir, a potom i trenutno kao predsjednik Općinskog vijeća. U oba slučaja donesene su odluke o dodjeli službenog vozila na korištenje Antoniju Vučetiću, čiji su potpisnici bili načelnik Općine Vir Kristijan Kapović u mandatima 2005. – 2021. te moja malenkost u prvom i aktualnom mandatu načelnika od 2021. Moram istaknuti da klevete i optužbe na račun rada i ponašanja općinske uprave, odnosno njezinih najodgovornijih osoba, predstavljaju samo nastavak i kontinuitet višegodišnjeg destruktivnog ponašanja općinskih vijećnika koji na sve načine pokušavaju opstruirati rad Općine Vir. Od dana njihovog samoproglašenja kao nove većine u Općinskom vijeću, nisam zaprimio ni jedan zahtjev ili sugestiju za potencijalne projekte, politike ili inicijative kojima bismo poboljšali životni standard naših građana. Dapače, ono što čujemo i vidimo je nervoza takozvane nove većine s uobičajenim destruktivnim ponašanjem, pa su i jedini zahtjevi koje dobivamo od takvih vijećnika, takvi da preko njih pokušavaju nametnuti realizaciju svojih privatnih interesa. Bez obzira na već naviknutu „ludost“ koju demonstrira ta grupa vijećnika na čelu s prebjegom s naše liste, građani otoka Vira mogu biti sigurni da ćemo učiniti sve kako bi onemogućili nezakonito i partikularno djelovanje koje ta nelegitimna i takozvana nova većina pokušava nametnuti.

Priopćenje Antonija Vučetića: To je „Vir bez pameti”

- Naša Nezavisna lista je dobila apsolutno povjerenje građana na lokalnim izborima iz 2021. godine. Time je ova nelegitimna većina sačinjena od šarolike skupine SDP-DP-MOST-HDZ a – u javnosti poznata kao koalicija Vir bez podjela – svojim destruktivnim ponašanjem poprimila oblike anarhičnih družina s ciljem destabiliziranja zakonitog vođenja i upravljanja Općine Vir. Oni ne predstavljaju nikakvu vlast, kako si tepaju, nego su samo članovi predstavničkog tijela Općine Vir koji predstavljaju svoje birače. I to iste one birače koje su u konačnici iznevjerili. Nije ih iznevjerio samo prebjeg s naše liste, nego i predstavnici DP-a, SDP-a i HDZ-a, jer su upravo njihovi birači u drugom krugu podržali našeg kandidata Marina Radovića na izborima za općinskog načelnika. Sigurno je da ti građani nisu glasovali za klevete, laži, obmane, lažna prijavljivanja i potkopavanje pravnog temelja lokalne samouprave, pa budite sigurni da će od sada za svoje ponašanje početi odgovarati pred nadležnim tijelima. Osobno podižem kaznenu prijavu protiv navedenih osoba za kazneno djelo lažnog prijavljivanja, s obzirom na to da su svi bili upoznati s činjenicama te da su podnijeli kaznenu prijavu za „krađu“ vozila samo zbog pakosti i izazivanja senzacionalizma. Od danas svakako možemo zaključiti da se ta nelegitimna samoprozvana nova većina može prepoznati pod koalicijskim geslom Vira bez pameti, jer u Viru ipak nije ukraden službeni automobil, nego je građanima ukradena njihova izborna volja.

24. travanj 2024 23:38