StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTAKE IT SLOW

PAMETNE SPECIJALIZACIJE Educirajte se na radionici „Pametna specijalizacija u turizmu“

Piše dv
25. svibnja 2021. - 10:08
Prva od tri radionice „Pametna specijalizacija u turizmu“ održat će se online u srijedu, 26. svibnja 2021Arhiv DnŽ

Prva od tri radionice „Pametna specijalizacija u turizmu“ održat će se online u srijedu, 26. svibnja 2021. od 09:00 do 12:30 sati na engleskom jeziku, a u organizaciji Sveučilišta u Zadru.

Radionica je besplatna i namijenjena je zainteresiranima za poticanju istraživanja, razvoja i inovacija u turizmu, a za sudjelovanje potrebno je ispuniti registracijski obrazac koji možete pronaći ovdje.

O konceptu pametne specijalizacije govorit će Ivana Maletić iz Europskog revizorskog suda, a primjer dobre prakse predstavit će Alfredo de Liguori iz Turističke zajednice Regije Puglia.

Radionice se održavaju sklopu provedbe TAKE IT SLOW projekta iz Programa prekogranične suradnje INTERREG v-a Italija-Hrvatska 2014.-2020. čiji je nositelj Dubrovačko-neretvanska županija.

Baziranu na konceptu pametne specijalizacije, osnovu TAKE IT SLOW projekta čini prekogranična platforma poduzetnika, javnog i znanstvenog sektora Hrvatske i Italije koji radi na poticanju izvrsnosti i inovacija u lancu vrijednosti u turizmu. Kroz projekt se osmišljavaju jednostavna rješenja za upravljanje mikro turističkim destinacijama kako bi se lokalne zajednice mogle nositi s utjecajima (masovnog) turizma, ali i očuvale baštinu i životni stil.

24. travanj 2024 18:38