StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTko će liječiti stanovnike Odisejeva otoka

Otočane napustio nasljednik dr. Siniše Cara: Mljećanima iz Babina polja u dva mjeseca otišao i drugi liječnik

Piše GB
29. studenog 2021. - 13:01

Ambulanta u Babinom Polju na Mljetu ponovno je ostala bez stalnog liječnika obiteljske medicine. Nakon što je dr. Siniša Car, omiljeni internist-kardiolog rodom iz Varaždina jesenas nakon 5 godina napustio otok, početkom studenog otišao je i njegov kolega Petar Tivanovac.

Iz ambulante su poručili kako je Babino polje privremeno 'preuzela' dr. Sandra Benković, liječnica iz ambulante u Nacionalnom parku Mljet u Goveđarima, utorkom, četvrtkom i petkom od 9 sati, te ponedjeljkom i srijedom od 14 sati, kako joj dopuštaju radne obveze u NP.

Je li novi liječnik za Mljećane iz Babina polja na putu, pitali smo ravnatelja nadležnog Doma zdravlja Dubrovnik Branka Bazdana koji je potvrdio da je natječaj trajno otvoren:

- Predviđena su na Mljetu dva liječnika u dvije ordinacije u Babinu polju i u Goveđarima. Za prvu zasad nema interesa. Liječniku je osiguran smještaj, ali nema nikakvih drugih financijskih i sličnih stimulansa – rekao je Bazdan i dodao kako će Dom zdravlja Dubrovnik obnavljati natječaj dok god se na javi odgovarajući kandidat.

24. travanj 2024 03:47