StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOčevid u tijeku

Novi odron planine smeća na zagrebačkom odlagalištu Jakuševec, dvije osobe ozlijeđene, smrskan kamion Čistoće

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
4. prosinca 2023. - 07:18

Novi odron planine smeća na Jakuševcu! Jutros se nešto prije 7 sati urušilo otpad. Samo što ovoga puta, za razliku od prijašnjeg, ima i ozlijeđenih. Kako doznaje Jutarnji list, ozlijeđene su dvije osobe!

Iz PU zagrebačke su potvrdili da su zaprimili dojavu.

-  Oko 6.40 sati na deponiju Jakuševec došlo je do odrona smeća kojom prilikom su dvije osobe ozlijeđene. Od 7.55 sati zatvorena je Sajmišna cesta od Mičevca do Jakuševca u smjeru zapada. Mjesto događaja je osigurano - rekli su iz zagrebačke policije.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix

Podsjetimo, 11. studenoga se na zagrebačkom odlagalištu otpada Jakuševec-Prudinec aktiviralo veliko klizište i došlo je do odrona.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je tada kako je analizom utvrđeno da odron na odlagalištu otpada Jakuševec nije prouzročio povećane koncentracije plinova te ni na koji drugi način ugrozio zdravlje građana, što je ranije tvrdila gradska oporba.

image

Nakon odronjavanja sredinom studenog, jutros se sve ponovilo 

Vanesa Pandzic/Cropix

Tomašević je dodao i da na tom dijelu odlagališta nije bilo nikakvih radova te odlaganja otpada. Kasnije je zagrebački gradonačelnik dodao da će se dio odlagališta otpada Jakuševec koji se početkom studenoga urušio, sanirati do kraja godine, a poručio je i kako s nadležnima rade da do takvih događaja više ne dođe.

Jutarnji list podsjeća da se 11. studenoga na odlagalištu Jakuševec-Prudinec aktiviralo veliko klizište i došlo je do odrona.

Zagrebački gradonačelnik rekao je tada kako je analizom utvrđeno da odron na odlagalištu otpada Jakuševec nije prouzročio povećane koncentracije plinova te ni na koji drugi način ugrozio zdravlje građana, što je ranije tvrdila gradska oporba. Tomašević je dodao i da na tom dijelu odlagališta nije bilo nikakvih radova te odlaganja otpada. Kasnije je zagrebački gradonačelnik dodao da će se dio odlagališta otpada Jakuševec koji se početkom studenoga urušio, sanirati do kraja godine, a poručio je i kako s nadležnima rade da do takvih događaja više ne dođe.

"Analiza neovisnog Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada pokazala je da u razdoblju od 11. do 15. studenog nije došlo do prekoračenja graničnih vrijednosti niti za merkaptane ni za neke druge plinove, za koje je oporba govorila da su prekoračeni. Dakle, to nije točno. Planiramo sanaciju izvršiti do kraja godine, radimo s nadležnim institucijama da utvrdimo što se dogodilo, da se to više ne ponovi i da se sanira do kraja godine”, rekao je Tomašević na konferenciji za medije.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
02. svibanj 2024 09:32