StoryEditorOCM

Nikola Kalinić se vratio u Hajduk! Dugo iščekivano pojačanje napokon je sletjelo na Poljud

Piše frane vulas/ sport sd
6. veljače 2022. - 23:51

Nikola Kalinić se vratio u Hajduk! Dugo iščekivano pojačanje napokon je sletjelo na Poljud. Mjesecima je trajala saga oko Kalinićeva povratka u bijeli dres, a napokon je večeras to i finiširano, iskusni 34-godišnji napadač se vratio u splitski klub, donosi Slobodna Dalmacija.

Potvrdio je to Hajduk na svojim društvenim mrežama prigodnim videom uz poruku: „Nije srića srebro zlato već odavno rečeno, već je srića kad si doma i kad imaš nekog svog”.

Ispostavilo se kako je 0:2 večerašnji poraz Hellas Verone kod Juventusa, u susretu u kojem je Kalinić ušao s klupe za sastav iz grada Romea i Julije, ujedno i zadnji nastup hrvatskog nogometaša za talijanski sastav. Imao je Kalinić još ugovor s Veronom do kraja sezone, ali su njegovi i Hajdukovi napori da se odveže od te obveze urodili plodom. Kalinić je novi igrač Hajduka.

Time je zaokružen veliki prijelazni rok Hajduka u kojem su za splitski klub uz Kalinića potpisali još i Portugalac Ferro, Lukas Grgić te još jedan povratnik na Poljud Dino Mikanović.

Kalinić je Hajdukovo dijete, prošao je sve uzrasne kategorije hajdukove Akademije i postao jedan od njenih najprepoznatljivijih proizvoda u novijoj povijesti Kluba. Za prvu momčad Bijelih odigrao je ukupno 79 službenih utakmica te je pri tom zabio 44 pogotka. U sezoni 2007./2008. postigao je 17 pogodaka, a u sljedećoj sezoni 15 puta se upisao u strijelce.  S Poljuda je otišao 2009. godine u tada rekordnom transferu u engleski Blackburn. U bogatoj karijeri igrao je za ukrajinski Dnipro, zatim za talijanske prvoligaše Fiorentinu, AC Milan i Romu te za španjolski Atletico Madrid. U karijeri je postigao preko 170 golova u službenim utakmicama i upisao preko 50 asistencija za svoje suigrače.

Nikola nije krio zadovoljstvo zbog povratka u bijeli dres. 

- Povratak u Hajduk poseban je trenutak u mom životu. Potpisivao sam ugovore s brojnim klubovima, velikim klubovima, igrao za njih, ali Hajduk je za sve nas koji smo odrasli ovdje najveći i za njega smo emotivno vezani. Ovo je mjesto gdje sam odrastao, mjesto na kojem sam stekao nogometnu afirmaciju, na koncu tu sam se rodio i tu su moji ljudi. Dat ću sve od sebe da zadržimo ovaj trenutak, da zajedno razveselimo sve koji dišu za Hajduk i što duže zadržimo ovaj trenutak i trenutnu emociju koja vlada oko kluba - poručio je Kalinić. 

Službeno predstavljanje Nikole Kalinića bit će u utorak u 12 sati na konferenciji za medije koja će se održati na Poljudu, donosi hajduk.hr.

26. lipanj 2024 01:54