StoryEditorOCM

Nastavlja se pad brojki: u Hrvatskoj danas 3262 nova slučaja, ali je i dalje velik pritisak na bolnički sustav

Piše Dv
7. prosinca 2021. - 11:05

Danas su u našoj zemlji evidentirana 3262 nova slučaja zaraze koronavirusom, doznaje HTV. Pritisak na bolnice i dalje je velik. Situacija je teška i u KBC-u Osijek, rekao je u našem Studiju 4 doktor Domagoj Drenjančević. U posljednja 24 sata 11 osoba preminulo u tom KBC-u.

Popušta li ipak pritisak na bolnički sustav u Osijeku u Studiju 4 je otkrio prof. dr. sc. Domagoj Drenjančević sa Zavoda za mikrobiologiju i bolničke infekcije KBC Osijek.

- Stanje u KBC Osijek je u jednoj stagnaciji. Još uvijek je teško stanje, veliki broj bolesnika dolazi u bolnicu, potrebne su hospitalizacije. Broj se ne povećava unazad nekoliko tjedana i to jeste jedan oblik stagnacije, obećavajući, malo optimističnije možemo gledati na ove brojke. No, nažalost, s druge strane broj umrlih nas rastužuje, po zadnjim podacima - u posljednja 24 sata je 11 osoba preminulo u našoj ustanovi. Naravno da je to ne zvuči dobro, rekao je prof. dr. sc. Domagoj Drenjančević dodavši da je od 11 preminulih njih 9 nije bilo cijepljeno.

27. travanj 2024 02:48