StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNOVI POSLOVNI IZAZOVI

Nakon objave da preuzima prestižni Bugatti Mate Rimac obratio se javnosti s Lovrijenca: ‘Da mi je ovo netko rekao 2009. godine, ne bih vjerovao!‘

Piše slobodna dalmacija
5. srpnja 2021. - 20:31

“Hvala svima i dobrodošli u Dubrovnik. Ovaj događaj održavamo na tvrđavi iz 14. stoljeća”, rekao je Rimac na press konferenciji povodom preuzimanja tvrtke Bugatti, piše Index.hr, a prenosi Slobodna Dalmacija.

“Da mi je netko prije 12 godina rekao da će se ovo dogoditi, ne bih mu vjerovao”, rekao je.

“Kad sam napunio 18 godina, kupio sam BMW. Inspirirao me Tesla i njegovi izumi i htio sam dokazati da električni auti mogu biti brži i uzbudljiviji od konvencionalnih automobila”, rekao je.

“Počelo je sa mnom samim u garaži. Kad smo predstavili Concept One, bilo nas je 11. Prošle godine smo premašili 1000 zaposlenika. Nevera je ostvarenje moje vizije”, rekao je.

“Uvijek sam ovo htio napraviti u Hrvatskoj i dokazati da se to može napraviti ovdje. Kao što izreka kaže, sve je nemoguće dok to netko ne napravi”, rekao je Rimac.

“2018. Porsche je odlučio uložiti u naš biznis. Bili su nam velika podrška, ne samo na poslovnoj nego i na osobnoj razini”, rekao je Rimac.

Mate Rimac ugovorio je posao života. Preuzeo je Bugatti. Jedan od najpoznatijih proizvođača superluksuznih jurilica odsad će imati sjedište u Hrvatskoj, njegov većinski vlasnik bit će tvrtka koju je osnovao Rimac, a sve se to dogodilo bez promjene vlasničke strukture u Rimčevoj kompaniji, javlja Jutarnji list, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Riječ je o jednom od dosad najvećih hrvatskih poslovnih uspjeha. Prethodili su mu mjeseci pregovora s Volkswagenom i Porscheom, čiji je glavni cilj bio preko Bugattija preuzeti većinski udjel u Rimčevoj tvrtki. No, Mate Rimac tome se odlučno opirao, i tako sačuvao inovativni dio svoje kompanije, poput razvoja baterija i drugih električnih rješenja za vozila, od preuzimanja.

25. travanj 2024 05:24