StoryEditor
Hrvatska i svijet‘PELJEŠKA SKAKAČICA‘

Najpoznatija punica u Hrvatskoj priznala: ‘Da, rekla sam da ću skočiti s mosta! Ali moj uvjet se nije ispunio!‘

Piše Stanislav soldo/ slobodna dalmacija
30. srpnja 2021. - 07:50

Vatromet ispaljen, most sagrađen, punica (ipak) nije skočila s mosta i sve je dobro na kraju završilo - tako bi se ukratko mogla sažeti događanja oko pelješkog mosta koji je ovih dana "hit" u domaćoj javnosti. Međutim, apsolutni viralni hit, koji je ukrao slavu političarima koji su se okupili na mostu, premda su zapravo samo došli do pola, pa skoro i spektakularnom vatrometu koji je u ponoć obasjao neretvansko nebo je izjava mladića iz Komarne Danijela Džone o njegovoj punici, piše Slobodna Dalmacija.

Kakve veze imaju Pelješki most i nečija punica? - zapitati će se naši čitatelji. Pa, imaju, itekako!

Na pitanje koliko njemu znači Pelješki most Danijel je bez prevelikog razmišljanja odgovorio:

- Meni osobno znači puno jer je moja punica prije deset petnaest godina rekla da će se ona, ako se taj most ikad napravi, s njega baciti pa ja sutra očekujem da se ona napokon baci- rekao je Danijel i postao hit na društvenim mrežama, a neki su išli toliko daleko pa su predložili da se Pelješki most odmah preimenuje u „Puničin most“.

No od toga za sada neće biti ništa. Niti će most mijenjati ime, niti će punica Joška Jerković s njega skakati.

Pronašli smo Jošku i odmah prvo što smo je pitali je li se možda naljutila na svog zeta.

- Ma kakvi šta vam je! O čemu vi pričate?! Mi se volimo kao pravi zet i prava punica! - rekla je u dvosmislenom tonu i nije ostala dužna objašnjenje što se to dogodilo prije deset godina i kako je tada olako izrečena riječ postala „državno“ važna da o njoj priča cijela zemlja i da pelješki most nazivaju puničin most. Istina nismo uspjeli doznati što o tome misle u Ministarstvu prometa i Hrvatskim cestama ali smo doznali što o tome misli najpoznatija punica u državi Hrvatskoj.

Priznaje da je zaista rekla da će se baciti s mosta ako on ikad bude završen. Ali ima jedno veliko ali…

- Ako ga budu gradili Hrvati! Ja sam rekla, ako naši naprave most, da ću skočiti i sada se to ne pika jer su ga napravili Kinezi. Znadete da je dolazio je Sanader i polagao kamen temeljac i počinjao graditi. Ali kad odu kamere i fotoaparati, nestane i strojeva. I tako godinama! Pa što biste vi pomislili? Od mosta nema ništa... Ja tako sjedim na plaži sa svojom kumom i kažem joj "Ako ovi izgrade taj most, popet ću se gore, popit kavu i skočiti!", govori nam Joška o kojoj ni krivoj ni dužnoj bruje društvene mreže, užarili se portali i komentari.

- Ali od skoka nema ništa, definitivno otpada - veselo nam je priopćila Joška, najpoznatija punica u Hrvata, koja je i sama ostala iznenađena koliko je „boom“ u javnosti izazvala šaljiva izjava njezina zeta Danijela.

I sam Danijel će naknadno priznati da je „izletio“ jer otkako je punica postala viralni hit svi je zovu, neki na kavu, a neki pitaju kad će to skakanje da dođu gledati, pa nema vremena čuvati unuke.

- Da nije bilo Europe i Kineza, ne bi bilo ni mosta! Eto, zeznuli me Kinezi - našalila se na račun svog "uvjeta za skakanje" najpopularnija punica u regiji, piše Slobodna Dalmacija.

item - id = 1116444
related id = 0 -> 1147422
related id = 1 -> 1147416
01. prosinac 2021 11:46