StoryEditorOCM

MINISTARSTVO NAGRADILO 511 OBRAZOVNIH RADNIKA Tko su najučitelji iz Dubrovačko-neretvanske županije?

Piše DV
5. listopada 2021. - 14:29

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja objavljuje popis najuspješnijih djelatnika u području obrazovanja za prethodnu školsku godinu. Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima, Povjerenstvo za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika izabralo je 511 najuspješnijih djelatnika u području obrazovanja u 2020./2021. školskoj godini, među njima su i učitelji te nastavnici iz Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

- Ovom prigodom želio bih čestitati najboljim odgojno-obrazovnim djelatnicima, a njih je 511, sa željom da zadržite otvorenost srca i uma te u djece i učenika nastavite razvijati i podržavati otvorenost i kreativnost duha i intelekta. Pozdrav i zahvale idu i vašim ravnateljicama i ravnateljima, kolegicama, kao i članovima vaših obitelji koji su vam pomogli tijekom profesionalnog rasta i razvoja u najvrjednijoj misiji odgoja i obrazovanja - poručio im je ministar Radovan Fucsh na Svjetski dan učitelja.

Među nagrađenima je i ove godine Nikolina Bubica, iz OŠ Mokošica za mentorstvo učenicima na natjecanjima, održana predavanja, radionice i edukacije, objavljene stručne članke, nastavne materijale i obrazovne sadržaje, rad na projektima te rad na unaprjeđenju rada škole i sustava. Nagradu su i ove godine dobile Tonka Brailo iz OŠ Ivana Gundulića i Gordana Rokolj iz OŠ Lapad.

Među dobitnicima nagrade koji rade u školama kojima je osnivač županija, su Svjetlana Bebić, Gimnazija Metković, Martina Gluščina, Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen, Petar Nikolić, Srednja škola Metković, i Anamarija Radovanović, Osnovna škola Ante Curać-Pinjac, Žrnovo.

Marijana Curić iz Osnovne škole Stjepana Radića u Metkoviću dobila je nagradu Global Teacher Award 2021 od organizacije AKS Education Awards iz Indije.

Svjetski dan učitelja čestitao je danas i župan Nikola Dobroslavić porukom: "Zahvaljujući vama, vašoj ustrajnosti i potpori koju pružate učenicima, gledamo u budućnost u kojoj će naši mladi graditi stabilno i perspektivno društvo. Hvala za nesebičnu ljubav i strpljenje kojim obavljate, vrlo odgovoran posao. Vaš rad temelj je uspješnog društva".

17. lipanj 2024 09:06