StoryEditorOCM

Milanović naredio načelniku Glavnog stožera Hranju da zabrani sve prelete vojnih aviona preko gradova: ‘Tražim utvrđivanje odgovornosti za uznemiravanje građana Zagreba!‘

Piše Anita Belak-Krile/sd
15. ožujka 2022. - 18:23

 Niti pola sata nakon što su iznad Zagreba proletjeli francuski Rafali i hrvatski borbeni zrakoplovi u sklopu, kako su priopćili iz MORH-a, planiranih bilateralnih aktivnosti Hrvatske vojske s francuskom ratnom mornaricom, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, ujedno i Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga, izdao je zapovijed kojom se najstrože zabranjuju preleti vojnih zrakoplova iznad svih gradova u Hrvatskoj, piše Slobodna Dalmacija.

- Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović danas popodne dao je zapovijed načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralu Robertu Hranju kojom se najstrože zabranjuju preleti vojnih zrakoplova iznad Zagreba i svih drugih gradova u Hrvatskoj. Predsjednik Milanović naložio je načelniku Glavnog stožera OSRH da se odmah istraži i utvrdi odgovornost za uznemiravanje građana Zagreba - priopćeno je iz Ureda Predsjednika.     

Hrvatski i francuski piloti preletjeli su u utorak iznad Zagreba u niskom letu oko 17.15 sati, upravo dok je premijer Plenković davao izjavu u Banskim dvorima. Njihov prelet najavio je MORH. 

09. svibanj 2024 23:28