StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPreminula zvijezda kultnog TV serijala

Matthew Perry, nezaboravni Chandler Bing iz ‘Prijatelja‘, pronađen mrtav

Piše DV/ JL
29. listopada 2023. - 08:16

Glumac Matthew Perry, koji se proslavio 1990-ih kao sarkastični i iznimno duhoviti Chandler Bing u hit američkoj televizijskoj komediji "Prijatelji", pronađen je mrtav u 54. godini života u subotu u kući u Los Angelesu, izvijestilo je nekoliko novinskih kuća.

Los Angeles Times i TMZ.com, pozivajući se na neimenovane izvore iz policije, izvijestili su da je Perry pronađen mrtav u hidromasažnoj kadi ili jacuzziju, prenosi jutarnji.hr.

Policijski dužnosnici su za TMZ rekli da u blizini mjesta smrti nije pronađena droga ili drugi opijati te da se ne sumnja u nasilnu smrt.

image

TV hit serijal ‘Prijatelji‘ emitiran je od 1994. do 2004.

/Photo12 Via Afp

NBC News, pozivajući se na neimenovanog glumčevog agenta i na policiju, izvijestio je da je glumac preminuo od navodnog utapanja u svom domu u četvrti Pacific Palisades u Los Angelesu.

Perry je bio najpoznatiji po svojoj dugogodišnjoj ulozi Binga u iznimno uspješnoj seriji "Prijatelji", koja se prikazivala 10 sezona na NBC-u od 1994. do 2004., u kojoj su glumili Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc i Lisa Kudrow.

Glumac je prije godinu dana objavio autobiografiju ("Friends, Lovers, and The Big Terrible Thing" ili u slobodnom prijevodu "Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar") u kojima je pisao o karijeri u Hollywoodu, ljubavnim vezama te ovisnosti o drpgama i alkoholu.

On je bio jedna od najpoznatijih i najbolje plaćenih televizijskih zvijezda tijekom desetogodišnjeg prikazivanja serije i pritom se borio s vrlo gadnim demonima ovisnosti. Njegov izgled u samom showu se mijenjao jer mu je težina drastično oscilirala zbog zdravstvenih problema.

image

Jennifer Aniston, Courteney Cox i Matthew Perry u epizodi serijala ‘Friends‘
 

Warner/Collection Christophel Via Afp

Za vrijeme snimanja serije snimio je i nekoliko filmskih hitova, a potom se nakon završetka serije povukao i dugo izbivao iz javnosti.

Povremeno su u medijima bile objavljivane paparazzo fotografije Perryja u vrlo zapuštenom izdanju. Jednom je prigodom izjavio da se uopće ne sjeća dijela snimanja ‘Prijatelji‘ u razdoblju između treće i šeste sezone, jer je većinu vremena bio pijan ili pod lijekovima.

Pet dana prije iznenadne smrti popularni glumac imao je posljednju objavu na Instagramu.

27. travanj 2024 12:44