StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetU maniri pravog bogataša

Mate Rimac za vrtoglavi iznos kupio stan u jednoj od najluksuznijih stambenih zgrada u Hrvatskoj

Piše DV /JL
30. prosinca 2023. - 13:51

Osnivač Rimac Automobila Mate Rimac kupio je luksuzni stan u Splitu, otkrio je portal Index. Stan, prema istome izvoru, ima 151.54 metra kvadratna, a Rimca je koštao 1.075.000 eura, prenosi jutarnji.hr.

Osim stana, navodi portal, Rimac je kupio i dva parkirna mjesta te ostavu. Transakcija se odvila u travnju ove godine, a prodavateljica luksuznog stana je švicarska državljanka.

image
Tonci Plazibat/Cropix/Cropix

- Stan se nalazi u zgradi Bel Étage u Splitu, točnije na splitskom predjelu Duilovo. Rimac će moći zajedno s drugim stanarima zgrade uživati i u zajedničkoj teretani, bazenu, sauni, jacuzziju, stolovima za masažu i kozmetičkim uslugama... Ako bude htio ugostiti nekoga kome će njegov 151 kvadrat biti tijesan, zgrada ima i apartmane namijenjene gostima stanara - utvrdio je Index.

Portal podsjeća da je splitski Bel Étage jedna je od najluksuznijih stambenih zgrada u Hrvatskoj. Projekt je, dodaje se, u vrijeme izgradnje bio vrijedan 20 milijuna eura. U zgradi, izgrađenoj 2016. godine, na prodaju su bile 42 jedinice u rasponu od 89 kvadratnih metara pa sve do penthousea od oko 200 kvadrata, s terasom na kojoj bi se, kako su opisali sami investitori, "mogao smjestiti prosječni hrvatski stan".

Investitori u Bel Étage u prilog atraktivnosti svojih stanova navode i čudesan pogled na more pred Splitom, kao i, u slučaju dijela ponude, na planine oko Splita. Ističu i pametno upravljanje svim instalacijama i priključke na kamine. Veći stanovi u Bel Étageu, napominje Index, koji se nalaze na vrhu zgrade i kakav je, procjenjuje portal, sudeći po kvadraturi kupio Rimac, imaju goleme staklene stijene, dnevne boravke s kaminom, tri spavaće sobe od kojih svaka ima svoju kupaonicu.

image

Zagreb, 030921.
Hotel Esplanade.
U organizaciji tvrtke Bugatti Rimac u Hrvatsku su stigli clanovi Supercar Owners Circle (SOC), najekskluzivnijeg svjetskog kluba kolekcionara automobila, zajedno sa svojim rijetkim automobilima.
Na fotografiji: Mate Rimac
Foto: Zeljko Puhovski/CROPIX

Zeljko Puhovski/Cropix

- Ni na čemu nismo štedjeli, zato su naši stanovi vrhunski opremljeni i uređeni, uz udovoljavanje željama kupaca i korisnika - reklamirao je ponudu Bel Étagea 2016. investitor Sven-Uwe Ernst. Tada je cijena ‘kvadrata‘ u kompleksu, podsjeća Index, ovisno o veličini, opremljenosti i položaju bila od 3000 do 4500 eura po kvadratu.

- U istoj zgradi stan, doduše skoro upola manji od Rimčevog, ima i Rimčev sugrađanin iz Livna, izbornik Zlatko Dalić. On je stan tamo kupio 2020. - otkriva portal.

Sudeći prema ovih dana objavljenoj rang-listi 100 najbogatijih poduzetnika u bivšim jugoslavenskim republikama koju je objavio beogradski magazin Nedeljnik, prema kojoj Mate Rimac raspolaže bogatstvom od tri milijarde eura, kupnja luksuznog stana u gradu pod Marjanom ne predstavlja za njega nikakav problem. Uz napomenu da vlasnici velikog kapitala kupuju luksuzne nekretnine kako bi ih iznajmljivali ili kasnije preprodali i dodatno zaradili.

Primjeri su, među ostalima, jedan od nasljednika poslovnog carstva Birkenstock, Alex Birkenstock koji kupuje pa iznajmljuje ili prodaje luksuzne nekretnine na Floridi, Tommyja Hilfigera, vlasnika istoimenog modnog brenda ili bivšeg predsjednika Uprave tehnološkog diva Googlea Erica Schmitda. S ove strane Atlantika kupnja nekretnina u Londonu odavno je omiljeni biznis najbogatijih pripadnika europskih društava, u čemu su do rata u Ukrajini prednjačili oligarsi iz Rusije poput Romana Abramoviča, Olega Deripaske i Mikhaila Fridmana.

25. travanj 2024 02:43