StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetHoror u Austriji

Majka ubila svoje dvije kćeri, policija u šoku, čitava zemlja priča o tome što je izgovorila u ćeliji...

Piše dv
31. srpnja 2023. - 15:53

Nakon što je u Absdorfu kraj Tullna u pokrajini Donjoj Austriji prošli ponedjeljak ubila dvoje vlastite djece, 36-godišnja majka, inače medicinska sestra i logopedica, monstruoznim izjavama šokirala je čak i kriminaliste, objavio je austrijski dnevni list Kronen Zeitung. Dotična je dvije djevojčice u dobi od 7 mjeseci i 7 godina utopila u bazenu u dvorištu obiteljske kuće.

- Dok opisuje ubojstva, majka djeluje kao da je mrtva, a oči joj gledaju u prazno - piše austrijski medij, a prenosi Fenix Magazin.

- Djeca su bila smisao mog života - navodno je u ćeliji na odjelu za forenzičnu psihijatriju iznova ponavljala počiniteljica ovog jezivog čina. Nakon što je utopila djevojčice, rekla je kako je "osjetila spasenje", a objasnila je i kako se "potapanje odvilo dosta brzo".

Stravičan zločin na bazenu, koji je počinila pomahnitala i navodno psihički bolesna majka, zabilježila je i videokamera postavljena na obiteljskoj kući.

Nakon što ih je ubila, 36-godišnjakinja je izvadila djecu iz bazena, zamotala ih u ručnike i odnijela u krevetiće na spavanje. Potom je suprugu poslala poruku preko WhatsAppa: "Nažalost, nisam uspjela". Kad ju je muž pokušao dobiti na mobitel, ona je već bila ušla u automobil kojim se zabila u drvo, u namjeri da si oduzme život.

Majka ubojica navodno je bolovala od postporođajne depresije i bila je podvrgnuta psihijatrijskom tretmanu.

- Njezin čin potpuno mi je neshvatljiv. Pretpostavljam kako se u ovom slučaju radi o akutnoj duševnoj bolesti. Ona u ćeliji neprestano mrmlja kako sve skupa nema nikakvoga smisla jer je svijet bezdano loš - rekla je ubojičina odvjetnica.

Austrijski mediji pišu kako je majka, osim psihičkih, imala i ozbiljnih novčanih problema s otplatom kredita za izgradnju kuće s bazenom te uređenje privatne logopedske ordinacije u sklopu kuće.

29. travanj 2024 20:41