StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetCRNOGORSKI MEDIJI O POŽARU UZ GRANICU S HRVATSKOM

Lakše je, požar gase hrvatski kanaderi

Piše PSD.
20. srpnja 2017. - 13:12

Hercegnovska radio postaja Radio Jadran s uočljivim olakšanjem javlja kako su od jutros, na požarištima iznad Sutorine, angažirana četiri hrvatska kanadera, zahvaljujuči kojima je "plamni jezik ka selu Malta u dobroj mjeri suzbijen". O zaprimljenom crnogorskom zahtjevu odnosno molbi za pomoć u gašenju požara koji se širi ka Konavlima, na sjednici Vlade RH koja upravo traje, izvjestio je i ravnatelj DUZS Dragan Lozančić.

Inače, član Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi Aleksandar Škobalj ističe:
– Trenutačno je aktivan požar na Ravnom brijegu i prioritet je spriječiti širenje ka Bjelotini. Sva ostala mjesta su, za sada, pod kontrolom. Vjerujem, ako se nastave akcije kanaderima, da bismo danas mogli imati potpuno stabilnu situaciju, čak kroz par sati, te bi smo je bez avijacije mogli dalje održavati pod nadzorom.

Inače, Služba zaštite i spašavanja Crne Gore jučer je uputila zahtjev dobrovoljcima da se uključe u gašenje požara. na požarište su prebacivani autobusima kompanije Blueline.

Inače, crnogorski mediji uz "neobičnu podudarnost" kako je požar u zaleđu Herceg Novoga izbio upravo u trenutku kad se vatra na Luštici kako- tako stavila pod nadzor, naglašavaju da "piromani ostavljaju tragove koje policija istražuje".

04. svibanj 2024 12:13