StoryEditorOCM

Lukša Jakobušić zagrmio: Ne shvaćaju nas ozbiljno, neće više biti dopisa, odgovornost je na onome tko donosi odluke

Piše Dv
28. veljače 2024. - 16:51

Upravo se javnosti na temu afere s curenjem komunikacije iz VAR sobe i svime što smo čuli i vidjeli iz usta predsjednika Komisije za suđenje HNS-a Bruna Marića oglasio i predsjednik uprave Hajduka Lukša Jakobušić, piše Slobodna Dalmacija.

- U protekle tri i pol godine uprava i ja smo bili fokusirani na klub. Ali svjedoci smo da je ovo ‘modus operandi‘ svega što se događa desetljećima. Bio sam dojma da mogu na drugi, konstruktivniji način postići bolje rezultate za hrvatski nogomet. Govorili su mi da neću uspjeti. Bili su u pravu - počeo je Jakobušić.

- U protekle tri i pol godine uprava i ja bili smo fokusirani isključivo na klub. Međutim, svjedoci smo ovih dana što se događa, ovo je jedan modus operandi koji se događa desetljeće i više u hrvatskom nogometu. Hajduk je na to uvijek ukazivao, ali bio sam dojma da mogu na jedan drugi način, na jedan drugi pristup, argumentirani, konstruktivniji prema vrhu HNS-a postići bolje rezultate za cjelokupni hrvatski nogomet. Govorili su mi da to neće biti moguće i bili su u pravu – istaknuo je Jakobušić pa se osvrnuo na konferenciju za medije koju je održao Bruno Marić.

- Obzirom na njihovu ulogu, mislim da imaju preveliku vidljivost. Činjenica je da su oni opterećenje za hrvatski nogomet već duže razdoblje. Traže da im vjerujemo, a odavno im već mnogi ne vjeruju i to s razlogom. Oni su odavno izgubili kredibilitet i ne bih uopće o njima. Oni su nebitni! Ovdje sve na onome koji donosi odluke, onaj koji upravlja tom komisijom, iako je ona u suštini neovisna, a to je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Hajduk neće odustati od istjerivanja pravde, a Jakobušić je otkrio daljine poteze i korake.

- Kako sam rekao već, moj način rada nije očigledno urodio plodom u protekle tri i pol godine ili nas ne shvaćaju ozbiljno, ili mene ne shvaćaju ozbiljno. Hajduk je tu bitan i mi smo tu svi radi Hajduka. Tražili smo konkretno, a više neće biti dopisa, očitovanja. Nebitni su nam, trebaju nam konkretni koraci. Na tom putu ćemo se potruditi da hrvatska i hajdučka javnost podsjećaju ga svaki dan na njegovu ulogu. Nije samo zadužen za hrvatsku reprezentaciju, nego i hrvatski nogomet za koji su preuzeli odgovornost. To je jedna velika i časna uloga, ali i obaveza te očekujemo da se tako ponaša. Ne radi Hajduka i ne za Hajduk nego za čisti pravi, neiskvareni nogomet kojem svi težimo. U stvari teži ona esencija i to mu je obaveza. Mi ćemo na tome inzistirati, a tu smo i da ga podsjećamo te ćemo to i raditi – zaključio je Jakobušić.

25. travanj 2024 23:22