StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPORUKA AMERIKANCIMA|

JOE BIDEN: Od COVIDA-19 umiru necijepljeni, 99,5 posto preminulih u posljednjih šest mjeseci nije bilo cijepljeno!

Piše DV
22. srpnja 2021. - 13:24

Američki predsjednik Joe Biden nanovo je zamolio Amerikance koji to nisu dosad učinili da se cijepe, jer porast broja novozaraženih od koronavirusa prijeti potkopati postignuti napredak protiv pandemije i usporiti gospodarski oporavak zemlje, donsoi Slobodna Dalmacija.

"Gledajte, to je stvarno jednostavno, imamo pandemiju među onima koji se nisu cijepili. To je ono osnovno, tako je jednostavno”, rekao je Biden na skupu u gradskoj vijećnici u Ohiju koji je prenosio CNN.

"Nedavno je umrlo deset tisuća ljudi, a među njima čak 9950 nije bilo cijepljeno”, rekao je američki predsjednik.

Nagli rast oboljelih od COVID-a u svijetu potaknuo je strah od ponovnog razbuktavanja pandemije i uzdrmao burze.

Direktorica američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) Rochelle Walensky na brifingu u Bijeloj kući prije dva tjedna predočila je analizu CDC-a čiji preliminarni podaci donose ohrabrujuće vijesti za sve koji su se cijepili protiv koronavirusa. Podaci američkog centra pokazuju da 99.5 posto preminulih od COVID-a u posljednjih šest mjeseci nije bilo cijepljeno.

Rochelle Walensky je navela kako podaci iz niza država pokazuju da gotovo svaka žrtva koronavirusa od siječnja - mjesec dana nakon što je u SAD-u krenulo cijepljenje - nije bila cijepljena. Ukazala je kako to potvrđuje djelotvornosti cjepiva.

Ranije provedena analiza Associated Pressa pokazala je da 99.2 posto od 18.000 preminulih od koronavirusa u SAD-u nije bilo cijepljeno.

Biden je prošli tjedan ljutito poručio kako veliki operateri društvenih mreža na kojima se šire dezinformacije o cjepivima ubijaju ljude.

"Da, oni ubijaju ljude. Jedina pandemija koju imamo pogađa ljude koji nisu cijepljeni", odgovorio je predsjednik SAD-a na pitanje o njegovoj poruci Facebooku.Teške riječi nisu došle samo tako: administracija Joea Bidena već mjesecima pokušava nagovoriti Facebook da nešto poduzme protiv nekolicine korisnika koji generiraju ogroman broj dezinformacija o cijepljenju.

Pooštrili su ton prema velikim tehnološkim kompanijama i traže od njih da se snažnije bore protiv lažnih informacija u vezi cjepiva.

I glasnogovornica Bidenove administracije Jen Psaki obratila se društvenoj mreži Facebook.

"Postoji oko 12 ljudi na društvenim mrežama koji stvaraju 65 posto dezinformacija protiv cjepiva. Svi su aktivni na Facebooku, dok su neki prognani s drugih platformi", rekla je.

Mreža Marka Zuckerberga odgovorila je na te izjave kako je već povukla više od 18 milijuna dezinformacija o covidu-19 i podijelila više od 2 milijarde sigurnih informacija o covidu-19 i cjepivima.

19. travanj 2024 01:11