StoryEditorOCM
Hrvatska i svijettučnjava više osoba

Grobari se po Makarskoj hvalili obilježjima srpskog Partizana pa dobili batine? ‘Hrvati su nas napali i fino udesili. Pendrecima i bejzbolkama su tukli čovjeka od 69 godina‘

Piše dv
8. lipnja 2022. - 14:32

Društvenim mrežama proširile su se fotografije incidenta koji se u ponedjeljak dogodio u Makarskoj. Naime, navijači beogradskog Partizana, inače češki državljani, koji su boravili u Makarskoj na društvenim su mrežama objavljivali fotografije na kojima su bila istaknuta obilježja tog kluba, a navodno su zbog svojih objava napadnuti te su završili u bolnici, javlja net.hr.

Sporna objava zbog koje je došlo do incidenta bila je iz jednog restorana, a iznad fotografije napisli su "I u Hrvatskoj svakog dana pravi grobar nosi majice Partizana". Na slici se vide trojica muškaraca, od kojih je barem jedan ima majcu s obilježjima Partizana.

image
Screenshot/Facebook

Za ovaj incident doznalo se preko društvenih mreža, odnosno o incidentu su izvijestili sami napadnuti muškarci uz objavu uznemirujućih fotografija na kojima se vide njihove razbijene glave.

"Hrvatski huligani od Torcide u Makarskoj nas napali i fino udesili. Pendreci i bejzbolke i 4 na 2, a ovaj drug ima 69 godina. Baš ste huligani pravi. Ja sam ok. Nije ovo strašno. Preživjet ću, ali drug je u kritičnom stanju", napisao je jedan od napadnutih muškaraca na društvenim mrežama.

image
Screenshot/Facebook

Iz PU splitsko-dalmatinske za net.hr su potvrdili kako je Policijska postaja Makarska 06. lipnja 2022. odine oko 18.30 sati zaprimila dojavu o tučnjavi više osoba u Jadranskoj ulici u Makarskoj.

"Utvrđeno je kako su dvije osobe, državljani Češke zadobili lakše tjelesne ozljede u fizičkom napadu od strane više osoba koje su se udaljile prije dolaska policije. Na okolnosti događaja povodimo kriminalističko istraživanje", kazali su nam iz policije.

Iako se neslužbeno može čuti da su batinama 'kumovala' obilježja Partizana, iz policije kažu da još uvijek nemaju saznanja o motivima ovog napada. Također, službeno nema potvrde da su napadači pripadnici navijačke skupine Torcida.

28. travanj 2024 13:39