StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetporuka iz atene

Grčka ljuta na Srbiju zbog palog aviona, šalju prosvjednu notu: ‘Beograd nas nije obavijestio o prijevozu opasnog tereta‘

Piše Hina
18. srpnja 2022. - 14:09

Grčka će službeno uputiti prosvjednu notu Beogradu nakon što je na njezin teritorij iz pravca Srbije pao zrakoplov s vojnim materijalom, rekao je u ponedjeljak dužnosnik grčkog ministarstva vanjskih poslova.

Grčki veleposlanik u Beogradu će Srbiji "smjesta uručiti prosvjednu notu" jer nije na vrijeme obavijestila Atenu o prijevozu opasnog tereta.

Osam članova posade zrakoplova Antonov An-12, u vlasništvu ukrajinske kompanije koji je subotu navečer letio iz Srbije za Jordan, je poginulo.

Ukrajinski teretni zrakoplov koji je letio iz Srbije za Jordan srušio se na sjeveru Grčke. Ne zna se što je pernosio: ‘Teret tretiramo kao opasan materijal‘

Utvrđeno je da je zrakoplov prevozio 11 tona oružja s krajnjim odredištem u Bangladešu.

Pilot je zatražio hitno slijetanje zbog problema s motorom, ali je signal zrakoplova izgubljen.

Videosnimka objavljena na ertnews.gr pokazuje kako se zrakoplov u plamenu brzo spuštao prije nego što je udario o tlo, a izgledalo je kao da se dogodila eksplozija.

Teretni zrakoplov koji je poletio iz Niša s oružjem i streljivom srušio se u blizini grada Kavale u sjeveroistočnoj Grčkoj, stvarajući plamen oštra mirisa, rekli su lokalni dužnosnici.

Ruta leta zrakoplova prikazana na internetskoj stranici Flightradar24 pokazala je da je letjelica tvrtke Meridian stigla do sjevernog Egeja blizu poluotoka Halkidiki prije nego što se okrenula i vratila prema Kavali.

Stanovnici tog područja su evakuirani. Stručnjaci za eksplozive rade na mjestu pada zrakoplova kako bi se to poručje što prije dekontaminiralo i ponovo postalo dostupno stanovnicima.

 

06. svibanj 2024 20:14