StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetJoš se ne zna gdje je

Evo detalja večernje akcije u Beogradu: riječna policija neumorno pretražuje Savu, patrole ‘češljaju‘ kopno... MUP je škrt na informacijama, a potraga za Matejom polako ulazi u četvrti dan

Piše Vinko Paić/ sd
3. siječnja 2022. - 23:42

Gdje je nestao mladić iz Splita?, pitanje je koje posljednja tri dana postavlja cijela regija. Kao što je poznato Matej Periš (27), posljednji je put viđen ispred beogradskog kluba Gotik u noći s 30. na 31. prosinca na Beton hali, elitnoj lokaciji u srpskoj prijestolnici u samom srcu grada, donosi Slobodna Dalmacija.

image
Tom Dubravec/Cropix

Ispred spomenutog kluba, kojeg smo večeras oko 21 sat zatekli zatvorenih vrata, tek pokoji prolaznik šeta popularnom šetnicom. Vedra je večer, u zraku je šest stupnjeva, a temperatura rijeke Save udaljene par metara isto je tolika.  

Primjećujemo kako svi koji se u tom trenutku nađu ispred kluba, prvo znatiželjno pogledaju prema zatvorenim vratima obasjanih svjetlom, a onda im pogled pobjegne prema Savi.

image
Tom Dubravec/Cropix

Na toj rijeci riječna policija čamcima i večeras neumorno traga za nestalim Splićaninom, dok policijske patrole sa svjetiljkama pretražuju vanjski dio uz ogradu. Sve u nadi da pronađu neki trag koji će im pokušati razjasniti misteriozni nestanak mladića. 

Za njim u ovom trenutku tragaju i članovi Mreže za opasnost Srbije pretražujući potez od kluba pa sve do ušća na desnoj obalnoj strani. Ranije danas objavljeno je i kako će se potraga proširiti na područje Dunava.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

Matej je posljednji put viđen na Staru godinu, navodno oko 2:30 kada mu se gubi svaki trag. Iako se prvotno mislilo kako je možda upao u Savu ispred kluba, tijekom dana pojavio se čitav niz snimki na kojima su mladićevi prijatelji i otac prepoznali Mateja kako trči ulicom nedaleko kluba i pokušava zaustaviti taksi.

Ono što najviše intrigira snimka je nepoznate osobe koja te večeri pliva Savom. Njoj se tek treba utvrditi autentičnost jer na njoj nema vremenske oznake, a Nenad Periš demantirao je natpise da je na toj snimci njegov sin.

image
Tom Dubravec/Cropix

MUP Srbije zasad je škrt na informacijama koje pušta na javnost, a potraga polako ulazi u četvrti dan.

Dobili smo snimke: pogledajte kako navodno Matej Periš trči ulicama Beograda i zaustavlja taksi. Policija nije potvrdila autentičnost, no otac kaže da je na dijelu snimki njegov sin

Nenad Periš: Na snimkama u gradu je moj sin, moje nade su sve veće. Hvala svim Beograđanima na pomoći, posebno policiji

Klub odakle je nestao Matej privlači goste ‘dubljeg džepa‘, srpska novinarka za Slobodnu: ‘Ovo je lokacija u rangu Dedinja, nema tu problematičnog društva...‘ Provjerila je i je li tko do sada ondje upao u rijeku

Enigma: na snimkama za koje srpski mediji tvrde da su autentične mladić trči u bijelim tenisicima, no Periševi prijatelji govore da je bio u crnim?

30. lipanj 2024 11:07