StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPOLEMIKA HDZ-ovaca |

ČESTITKE I PRIMJEDBE Mato Franković kritizirao kampanju nesuđenog zagrebačkog gradonačelnika Filipovića, stigao mu odgovor

Piše DV/JL
2. lipnja 2021. - 15:51

Nakon što je jučer ponovno izabrani gradonačelnik Dubrovnika, HDZ-ov Mato Franković, za poraz stranke u u utrci za gradonačelnika Zagreba okrivio upravo HDZ-ova kandidata, oglasio se i sam Davor Filipović.

- Čestitam Mati Frankoviću na pobjedi u Dubrovniku. Ta je pobjeda zasigurno rezultat kvalitetnog rada u protekle četiri godine. Međutim ne vidim kako mu ta pobjeda daje za pravo da putem medija komentira izbornu utakmicu u Zagrebu. Svi savjeti i kritike, koji su u svakom slučaju dobro došli, trebali bi se iznositi za stolom naše političke obitelji. U sportu svaka ekipa sve razgovore vodi u svlačionici, tamo si kaže sve što misli, a na teren izlazi zajedno i svi suigrači ginu jedni za druge kako bi se dobivale utakmice i prvenstva, poručio mu je Filipović, koji je bio četvrti po broju glasova iza Tomaševića, Škore i Pavičić Vukičević.

Podsjetimo, Franković je u izjavi za lokalnu televiziju Libertas TV stao na stranu premijera i nadovezao se na polemiku premijera s medijima o njihovoj ulozi u kampanji i o tome je li pogrešno izgovaranje imena HDZ-ovog kandidata Davora Filipovića koji je bio prekršten u Damira slučajno ili smišljeno, piše jutarnji.hr.

- Moje je mišljenje da kandidat treba voditi afirmativnu kampanju. Ali kada se vidi koliko se napadalo Filipovića, da ga se pokušalo na sve moguće načine difamirati, od toga kako je došao iz Sarajeva na dalje, onda mogu razumjeti da je podlegao pritiscima i išao odgovarati na te napade - ponovio je za Jutarnji list Franković ponavljajući svoje uvjerenje da Plenković ne može odgovarati za rezultate, nego je sve na kandidatu.

- I ja sam 2015. godine izgubio izbore, i nitko mi nije za to odgovoran. Naučio sam iz svojih grešaka. Točno je da sam ja bio kriv za gubitak izbora, zaključio je Franković.

16. travanj 2024 14:58