StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJA JE IMALA POSLA

Zaustavljen vozač (32) na Ilijinoj glavici s ‘impresivnim‘ viškom promila, a 31-godišnjak ‘zaradio‘ debelu novčanu kaznu na Korčuli

Piše D. v.
15. travnja 2024. - 12:09

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je jedna prometna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije osobe, pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je pet osoba teže, a jedna je lakše ozlijeđena i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 510 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 253 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 27 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 18 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 24 osobe.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 39 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 30 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola od 2,50 g/kg zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 2,50 g/kg izmjerena je 32-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je jučer, 14. travnja, u ranim jutarnjim satima, zaustavljen tijekom redovne kontrole pometa u Ulici Pera Bakića u Dubrovniku.

Vozač je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1320,00 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća novčana kazna izrečena je na Korčuli

Najveća novčana kazna, u iznosu od 2700,00 eura, izrečena je vozaču osobnog vozila splitskih registarskih oznaka u dobi od 31 godine.

Vozač je zaustavljen tijekom redovne kontrole prometa u mjestu Lumbarda kada je utvrđeno da vozilom upravlja brzinom većom od dozvoljene, za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja i u vrijeme dok mu je ukinuta vozačka dozvola. Osim spomenute novčane kazne, vozaču je izrečena i tromjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

16. travanj 2024 10:22