StoryEditorOCM
Crna kronikaTJEDNO IZVJEŠĆE ZA PROMET

Vozač (46) u Opuzenu ‘napuhao‘ nešto više od 2 promila, a 21-godišnjak zaradio kaznu od 25 tisuća kuna i uvjetnom zatvorskom kaznom

Piše Dv
16. studenog 2020. - 11:12
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je šest prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima je šest osoba lakše ozljeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je osam prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 427 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 173 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 50 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 28 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 17 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 25 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 25 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

Najveća koncentracija alkohola od 2,03 g/kg izmjerena je u večernjim jutarnjim satima, 14. studenog 46-godišnjaku koji je, tijekom redovne prometne kontrole, zaustavljen u Ulici Stanka Parmaća u Opuzenu, prilikom upravljanja osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka.

Vozač je isključen iz prometa i doveden u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od 10.500,00 i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima „B“ kategorije.

Najveća novčana kazna u iznosu od 25 tisuća kuna izrečena je 21-godišnjem vozaču osobnog vozila, višestrukom recidivistu prometnih prekršaja kojem je ukinuta vozačka dozvola, odnosno koji je, zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova, dužan ponovno polagati vozački ispit, a koji je u popodnevnim satima 8. studenog uočen u prometu na državnoj cesti D-8 na Grudi.

Nakon uporabe zvučne i svjetlosne signalizacije vozač se nije zaustavio, već je nastavio vožnju i pri tom počinio više prometnih prekršaja. Uskoro je ipak sustignut i uhićen te, uz optužni prijedlog, doveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje je kažnjen gore spomenutom novčanom kaznom i uvjetnom zatvorskom kaznom u trajanju od 20 dana.
15. travanj 2024 16:34