StoryEditorOCM
Crna kronikaPOLICIJA JE IMALA POSLA

Vozač (27) u Orebiću ‘napuhao‘ više od 2 promila, pokušao pobjeći policiji pa zaradio ‘debelu‘ kaznu! 50-godišnjak uhvaćen bez vozačke u Župi dubrovačkoj

Piše Dv
14. veljače 2022. - 11:15

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe teže i četiri osobe lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je pet prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 554 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 264 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 97 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 23 osobe prekršajno su sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 17 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 21 mjeru poduzetu zbog nepropisnog pretjecanja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Orebiću

Najveća koncentracija alkohola od 2,14 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 12. veljače, 27-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole u Orebiću, kada je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanje prava na upravljanje i da upravlja vozilom koje je neregistrirano. Vozač je pokušao pobjeći, ali je ubrzo pronađen i uhićen.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja vozač je doveden na Općinski sud u Dubrovniku s prijedlogom novčane kazne od 26 tisuća kuna, dok će se, po odluci Suda, postupak provesti u redovnoj zakonskoj proceduri.

Najveća novčana kazna izrečena je u Župi dubrovačkoj

Najveća novčana kazna u iznosu od 27 tisuća kuna izrečena je 50-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je u četvrtak, 10. veljače, nešto iza ponoći, zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u mjestu Kupari.

Utvrđeno je da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 0,85 g/kg, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, kao i da upravlja vozilom kojem je istekla prometna dozvola.

Obzirom da se radi o vozaču koji učestalo krši prometne propise, odnosno koji je već pravomoćno kažnjen zbog vožnje pod utjecajem alkohola i zbog vožnje u vrijeme dok mu je vozačka dozvola bila oduzeta, vozač je uhićen i odveden na Općinski sud u Dubrovniku.

Osim spomenute novčane kazne, za vozača je predložena i devetomjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

27. travanj 2024 17:43