StoryEditorOCM
Crna kronikaBRZA REAKCIJA POLICIJE |

UHIĆEN PLJAČKAŠ Gružanin (42) opljačkao mjenjačnicu, ukrao više od sto tisuća kuna

Piše dv
27. studenog 2020. - 11:21
Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske utvrđena je osnovana sumnja da je muškarac u dobi od 42 godine počinio kazneno djelo „Razbojništvo“, navodi se u priopćenju PU dubrovačko-neretvanske.

Naime, u srijedu, 25. studenog, u poslijepodnevnim satima, maskirani muškarac je, uz prijetnju vatrenim oružjem, od djelatnice jedne novčarske ustanove na području Dubrovnika otuđio znatan novčani iznos.

Kriminalističkim istraživanjem je vrlo brzo utvrđen identitet počinitelja te je on uhićen tijekom jučerašnjeg dana na području Dubrovnika. Pretragom njegovog stana pronađeni su odjevni predmeti koje je koristio tijekom razbojništva, a koji su oduzeti uz potvrdu.

Osumnjičeni će tijekom današnjeg dana, uz kaznenu prijavu, biti predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Kako neslužbeno doznajemo riječ je o 42-godišnjaku iz Gruža koji je od prije poznat policiji najviše zbog kaznenih djela zlouporabe opojnih droga. Riječ je o registriranom narkomanu a istraga će utvrditi je li novac kojeg je ukrao trebao za narkotike.

Jednako tako neslužbeno doznajemo kako je iz mjenjačnice ukrao više od 100 tisuća kuna a ukradeni novac još uvijek nije pronađen. Iz pouzdanih izvora doznajemo kako je tijekom pretrage stambenog prostora u Gružu pronađena zaštitna maska koju je koristio prilikom pljačke. Riječ je o šivenoj maski specifične boje koja se rjeđe koristi. Također, pretragom stana je pronađena i dukserica koju je nosio tijekom počinjenja razbojništva.

Očekuje se kako će po dovšetku kriminalističke istrage osumnjičeni biti sutra priveden dežurnom državnom odvjetniku te sucu istrage koji će odlučiti o određivanju istražnog zatvora.   
20. travanj 2024 02:45