StoryEditorOCM
Crna kronikaPU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Tip zaradio ogromnu kaznu: nije se zaustavio na znak policajaca, a evo i zašto

Piše DV
2. studenog 2021. - 14:12

Najveća novčana kazna koju je policija ‘opalia‘ u proteklih tjedan dana na području PU dubrovako-neretvanske iznosi čak 20.500 kuna. Kazna je izrečena 29. listopada 30-godišnjem vozaču osobnog vozila koji prilikom redovne kontrole prometa nije postupio po zapovijedi policijskih službenika, odnosno nije se zaustavio na njihove svjetlosne i zvučne znakove. Nakon što je naknadno zaustavljen, odbio se testirati na alkohol.

Ni tu nije kraj, utvrđeno je da mu je istekla prometna dozvola za više od 15 dana kao i polica obveznog osiguranja u prometu. Vozač je uhićen i uz optužni prijedlog odveden na Općinski sud u Dubrovniku. Osim novčane kazne, vozaču je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća koncentracija alkohola od 2,51 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 27. listopada, 46-godišnjakinji koja je zaustavljena prilikom redovne kontrole prometa u Ponikvama, kod Stona. Vozačica je isključena iz prometa i zadržana u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Izdan joj je prekršajni nalog u iznosu od 10 tisuća kuna, kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U proteklom tjednu, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila teže tjelesne ozljede, dok su dvije osobe lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je sedam prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 448 represivnih mjera.

27. svibanj 2024 04:46