StoryEditorOCM
Crna kronikaRIJEŠENE KRAĐE NOVCA |

OSUMNJIČENI LOPOVI UHIĆENI I PRIVEDENI Prvi osumnjičenik je zaposlenik restorana, a drugi je mladić koji je dodatno i prijetio pokradenom starcu

Piše piše: Ahmet KALAJDŽIĆ
25. listopada 2021. - 13:30

Policijski službenici dubrovačke Policijske postaje uspješno su razriješili dvije krađe novca koje su prijavljene tijekom poteklog tjedna.

U prvom se slučaju radi o krađi 30 tisuća kuna i odjeće koju je vlasnik (56) privremeno ostavio u svom stanu unutar povijesne jezgre Grada kojeg je dao u najam jednom dubrovačkom ugostiteljskom objektu. Krađa je prijavljena u četvrtak 21. listopada, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je novac i odjeću otuđio radnik (32) restorana, inače državljanin BiH koji je, kao zaposlenik ugostiteljskog objekta koristio spomenuti stan, ali nije znao da je vlasnik stana u njemu prenoćio i slučajno ostavio imovinu.

U drugom se slučaju radilo o krađi 2 tisuće kuna koje je u noći s 10./11. listopada iz novčanika, koji se nalazio u stanu 72-godišnjaka u Šipčinama, ukrao mlađi muškarac (31) iz Knežice. Također, policijski su inspektori kriminalističkim istraživanjem također utvrdili da je spomenuti mlađi muškarac, nakon počinjenog kaznenog djela, prijetio starijem sugrađaninu (72) nakon što je njegovim roditeljima izrazio sumnju da mu je on otuđio novac.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krađe, oba osumnjičenika su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

26. travanj 2024 21:21