StoryEditorOCM
Crna kronikaDŽEPAROŠI NA DJELU:

"OBRADILI JE" VJEŠTI RUMUNSKI LOPOVI Poljakinji na Brsaljama ukrali 500 eura, 1.500 kuna i osobne dokumente

Piše Ahmet Kalajdžić Fotoarhiv CROPIX-a
24. srpnja 2021. - 19:30
Šetalište Brsalje na Pilama s pogledom na zidine i tvrđave Lovrijenac i Bokar omiljena su lokacija za fotografiranje i- krađu  Cropix

Kako smo doznali, dvojica iskusnih rumunjskih džeparoša u petak oko podneva u neposrednoj blizini povijesne jezgre Grada, na predjelu Brsalja su uspjeli "združenim djelovanjem" jednoj stranoj gošći ukrasti novčani iznos od oko 6.500 kuna. Točnije, ukrali su 500 eura, i 1.500 kuna.

Uhićenje drskih lopova iz Rumunije, starih 51. i 71. godinu, potvrdio nam je glasnogovornik i sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav, naglasivši kako im je obojici odredio po mjesec dana istražnog zatvora, ali i mogućnost obrane sa slobode uz plaćanje jamčevine od po 30 tisuća kuna za svakog od njih. Još ne znamo hoće li Rumunji tu zakonsku mogućnost i iskoristiti ili će, što je vjerojatnije, predstojeći ljetni boravak u Dubrovniku provesti o trošku hrvatske države, hraneći se "na kazanu" dubrovačkog zatvora.

Neslužbeno smo, od građana koji su nazočili uhićenju, doznali kako su Rumunji pokrali državljanku Poljske (46) koju su uočili u trenutku kad je s bankomata uzimala novac. Pratili su je do Pila, a potom su primijenili uhodanu i višestruko dokazanu taktiku: dok je jedan od njih skrenuo pozornost na sebe, drugi je Rumunj uspio poljskoj gošći neopazice ukrasti novac i osobne dokumente. Međutim, krađu su drugi uočili i uslijedio je poziv policiji te uhićenje i privođenje u Villa Palmu, gdje su i lopovi prenoćili, da bi ih u subotu priveli dežurnom zamjeniku općinskog državnog odvjetnika, a potom i sucu istrage koji se suglasio s prijedlogom za određivanje istražnog pritvora.

18. travanj 2024 06:15