StoryEditorOCM
Crna kronikaIZVJEŠĆE POLICIJE

Novac od preprodaje alkohola zadržao za sebe, kazne za tuču u Gospinu polju

Piše DV
10. veljače 2021. - 11:59

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Odjela gospodarskog kriminaliteta Službe kriminalističke policije dubrovačke Policijske uprave i policijskih službenika Policijske postaje Korčula, utvrđena je osnovana sumnja da je 55-godišnjak, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Zagreba, u listopadu 2019. godine, od drugog trgovačkog društva s otoka Korčule, naručio alkoholna pića u vrijednosti većoj od 73 tisuće kuna, a naručenu robu nije platio. Robu je dalje prodao ispod nabavne cijene za gotovinu, a tako ostvareni novac je zadržao za sebe, umjesto da ga položi na žiro račun društva u kojem je odgovorna osoba.

Zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela „Prijevara u gospodarskom poslovanju“, „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“ i kazneno djelo „Povreda obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga“, protiv 55-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tuča u Gospinom polju

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik, utvrđeno je da su četvorica muškaraca u dobi od 60, 44, 29 i 21 godine počinili prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i protiv njih slijedi podnošenje optužnog prijedloga nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Također je utvrđena prekršajna odgovornost sportskog kluba i odgovorne osobe u sportskom klubu, budući su dopustili ulaz na tribine i boravak tijekom utakmice za oko 25 osoba. Njima je izdan prekršajnji naloga za počinjeni prekršaj iz članka 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

20. travanj 2024 15:30