StoryEditorOCM
Crna kronikaNA KORČULI

Što je sve skrivio vozač koji je u nedjelju završio u zatvoru?

Piše DV
3. travnja 2023. - 12:28
Zagreb, 101112. Skorpikova. Zagrebacka prometna policija veceras je povodom proslave Martinja pojacano testirala vozace na alkohol i droge. Kroz kontrolnu tocku dvoje policijskih sluzbenika iz 2. policijske postaje u Luckom, smjestenih tijekom akcije u Skorpikovoj ulici, izmedju 23 sata i ponoci proslo je u postotku nevjerojatno mnogo trijeznih - vozacica. No jedan od zaustavljenih vozaca imao je 2 promila alkohola u krvi, te je odvezen na trijeznjenje.Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

Policija je u nedjelju, 2. travnja, u poslijepodnevnim satima, u mjestu Žrnovo na Korčuli zaustavila osobno vozilo bez registarske oznake. Vozilom je upravljao 39-godišnjak, ponavljač prometnih prekršaja, koji je vozilom upravljao prije stjecaja prava na upravljanje, s isteklom prometnom dozvolom i neosiguranim vozilom, a i odbio se podvrgnuti testu ispitivanja na prisutnost droga u organizmu. Policija mu je privremeno oduzela vozilo, a vozač je uhićen i odveden u prostorije policije gdje je zadržan do otriježnjenja.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja vozač je uz optužni prijedlog odveden na Općinski sud - ispostava Korčula, gdje je kažnjen zatvorskom kaznom u trajanju od 12 dana, novčanom kaznom od 2.900 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 18 mjeseci. 

02. svibanj 2024 18:04