StoryEditorOCM
Crna kronikaTJEDAN U PROMETU

Najviše promila napuhala 34-godišnja vozačica u Župi dubrovačkoj, ostala bez vozačke na dva mjeseca

Piše dv
8. siječnja 2024. - 12:51

Najveća koncentracija alkohola od 1,44 g/kg izmjerena je 34-godišnjoj vozačici  koja je jučer, 7. siječnja, u ranim jutarnjim satima u Čibači zaustavljena tijekom redovne kontrole prometa.

Vozačica je upravljala osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka te je isključena iz prometa i prekršajno kažnjena  novčanom kaznom od 660 eura i dvomjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima nije bilo teže ozlijeđenih osoba, a lakše ih je ozlijeđeno 5, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 6 prometnih nesreća, priopćila je PU dubrovačko neretvanska.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 387 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 223 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 16 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 7 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 8 osob, a  67 mjera poduzeto je  zbog nepropisnog pretjecanja i 18 mjera  zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

03. svibanj 2024 10:44