StoryEditorOCM
Crna kronikapreobratili se

Mrtvi pijani išli od auta do auta, bušili gume i grebali ih, ali ipak neće u zatvor: ‘Krivi smo, ali više nismo takvi!‘

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
29. studenog 2023. - 10:48

Bilo im je dosadno dok su uživali u litrama alkohola pa su dokolicu u noći sa 4. na 5. prosinca sad već davne 2015. odlučili ‘riješiti‘ na neprimjeren način s druge strane zakona.

Išli su od auta do auta i nožem bušili gume. I tako u najmanje 20 navrata, a na nekima od vozila su "junački" odlučili pokazati i da su kao "autori" pismeni i da poznaju usput i povijest pa su na jednom vozilu urezali riječ ‘ku*va‘ te na poklopcu motora iscrtali kukasti križ, piše Jutarnji list.

Bušitelji guma su Valentino M. (27) i Antonio A. (31) te su kazneno prijavljeni za oštećenje tuđe stvari, a nedavno su na Općinskom sudu i osuđeni, ali u zatvor neće ići. Mlađi je tako osuđen na 11 mjeseci s petogodišnjim rokom kušnje i ne mora platiti sudske troškove, a stariji je dobio devet mjeseci uvjetno na tri godine i troškova sudskog postupka je oslobođen.

No, zajedno moraju oštećenima platiti ukupno 6952 eura, koliko su ih stajali popravci.

Mjesto radnje te prosinačke hladne noći bio je grad na četiri rijeke - Karlovac. Pa su tako nasumično bušili gume i grebali vozila sa svih strana po karlovačkoj Gundulićevoj, Mačekovoj, Nazorovoj, Holjevčevoj, Mažuranićevoj, Preradovićevoj, Šebetićevoj...

Inače, u toj noćnoj akciji bila su trojica aktera, ali je postupak protiv Nevena Ž. razdvojen jer se do njega nije uspijevalo doći.

- Krivi smo. Tu večer smo pili, bili pod utjecajem alkohola. Žao nam je. U međuvremenu smo promijenili svoje živote - priznali su grebači automobila.

Valentino M. je dodao da je u međuvremenu postao otac dvoje djece i da radi, dok je Antonio A. za sebe kazao da se zaposlio u Nizozemskoj i da od plaće uzdržava nezaposlene roditelje u Hrvatskoj.

Na meti su im se osim osobnih vozila među kojima je bilo i ono Državne uprave za zaštitu i spašavanje, našli i kombiji, ali i autobusi na autobusnom kolodvoru.

Kako ih je policija otkrila? Kroz iscrpno kriminalističko istraživanje prvo su došli do Valentina M. koji je odmah ‘utopio‘ i kolege.

29. travanj 2024 00:56