StoryEditorOCM
Crna kronikaVJEROVAO MU "NA RIJEČ":

BRAČANIN PREVARIO KONAVLJANINA Uzeo avans od 53.000 kuna, ali taracu nije popločao niti je izradio kamenu ogradu u Močićima

Piše Ahmet Kalajdžić
21. lipnja 2021. - 11:29

Inspektori Kriminalističke policije PU dubrovačko- neretvanske upravo su, u suradnji s službenicima Postaje granične policije Gruda, dovršili kriminalističko istraživanje nad kamenoklesarom iz Postira na otoku Braču zbog osnovane sumnej da je tijekom lipnja 2019. godine, u namjeri da se novčano okoristi, od mladog Konavljanina primio novčani avans od 46 tisuća kuna za obrtničke radove popločavanja terase i stubiša te izrade kamene ograde u obiteljskoj kući u Močićima.

Nakon toga je na ime nabave materijala i dogovorenih građevinskih radova na njegovoj obiteljskoj kući uzeo i dodatnih 7 tisuća kuna iako je, prema kaznenoj prijavi, već unaprijed znao odnosno odlučio kako dogovorene građevinske radove neće izvršiti niti će za njih nabaviti potreban građevinski materijal. Stoga je policija, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare, protiv osumnjičenog kaznenu prijavu podnijela Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Također, policija još jednom upozorava sve građane na oprez pri dogovaranju sličnih obrtničkih radova. To znači da u ugovor kojim naručuju izvedbu određenih obrtničkih radova ugrade i "sigurecu" odnosno klauzulu kojom si osiguravaju povrat plaćenog avansa, pa i u slučaju da obrtnik u međuvremenu proglasi stečaj.

25. travanj 2024 12:58