StoryEditorOCM
VaterpoloVELIKO FINALE U KORČULI |

ZAZVONILA SVETOG DUJE ZVONA Jadran prvak, ne tuguje KPK jer opet ima dobru generaciju

Piše Tonči Vlašić
12. rujna 2021. - 13:09

Neka zvone svetog Duje zvona, nek' se čuje njihov zvon, cijelom svijetu neka kažu ona, naš je Jadran šampion – pjevalo se u domu KPK nakon finala prvenstva Hrvatske za nade, ali unatoč porazu u finalu čula se i pjesma u čast malih Kapekaša. Jadran je dobio finale s 8:4, podigao pokal prvaka, nagrađen je zlatnim medaljama, dok je domaćinu ostalo srebro kao podsjetnik na još jedan lijep rezultat. 

KPK opet ima dobru generaciju, koja je sve bliže i bliže onoj, rođeni 2004. i mlađi, koja je prva krenula s uspjesima, koja je bila prva selekcija u finalu državnog prvenstva od samostalnosti Hrvatske, i ne samo to, već je otišla 2016. do kraja. Poslije bila najbolja i mlađim kadetima, pa u kadetima, prije uspješna i u Kupu, još u mlađim nadama. 

Ta prva generacija, koja je imala vjetar u leđa kad se presjekla vrpca te proglasio otvorenim 2012. zimski bazen Gojko Arnberi, osvojila je dosta toga ne samo u domaćim natjecanjima. Guštaju Kapekaši kad se sjete uspjeha i na međunarodnom turniru 'Tomo' u Gružu, pogotovo finala kad su u trećoj četvrtini gubili protiv vršnjaka Primorca iz Kotora s 5:1, ali nije bilo predaje, uspjeli su izjednačiti na 6:6, a na penale ostvariti 11:10 pobjedu.

Uglavnom, od te generacije, pa do danas, nakrcale su se vitrine korčulanskog kluba, slavile se pobjede protiv vršnjaka najvećih, Juga, Mladosti, Primorja EB, splitskog Jadrana, POŠK-a, Mornara, padali su i Medveščak, Solaris... Naravno, bilo je i poraza, poput ovog sad u finalu, ali srebro je tu. KPK je doprvak Hrvatske u nadama, i ne samo to, dio mališana koji je sad uzeo srebro, ima zlato u mlađim nadama.

Da, ovo ljeto evo malih Kapekaša na pobjedničkom postolju dva prvenstva. Prvaci Hrvatske u uzrastu mlađih nada, a sad doprvaci u nadama.

Plasman u finale mali Kapekaši i Jadranaši izborili su još 2. rujna, ali jedan slučaj korone u redovima jedne od šesnaest ekipa, koliko ih je igralo završni turnir, i to večer uoči završnice, utakmica za plasman, odgodila je odluku o prvaku, kao i utakmicu za broncu (Medveščak i Mladost će o trećem mjestu odlučiti u Zagrebu), a otkazala utakmice za plasman od 5. do 16. mjesta.

Našli su se tako Kapekaši i Jadranaši deset dana poslije, ne pod vedrim nebom, ne u moru, već u zatvorenom bazenu i vodi. Pod vedrim nebom, u moru, Kapekaši su bili bolji sa 7:5, a sad u zatvorenomn, u vodi, zaslužena pobjeda mališana sa splitskog Zvončaca. 

image
Finale PH za nade, Korčula: Jadran Split - KPK 8:4
Tonči Vlašić
image
Finale PH za nade, Korčula: Jadran Split - KPK 8:4
Tonči Vlašić
image
Finale PH za nade, Korčula: Jadran Split - KPK 8:4
Tonči Vlašić
image
Finale PH za nade, Korčula: Jadran Split - KPK 8:4
Tonči Vlašić
image
Finale PH za nade, Korčula: Jadran Split - KPK 8:4
Tonči Vlašić
image
Slave mali Jadranaši naslov prvaka Hrvatske
Tonči Vlašić
BITKA ZA ZLATO

KPK – Jadran Split 4:8

KORČULA Bazen Gojko Arneri. Gledatelja 200. Suci: Bore Rončević i Ante Bura (obojica iz Šibenika), delegat: Nikola Curić (Dubrovnik).

KPK: Ivan Šeparović, Ivan Kovačić, Nino Fider (1), Jakov Granić, Stipe Ćenan, Lovro Jurjević, Josip Skokandić, Vid Nazifovski (1), Duje Bissako (2), Marko Prskalo, Nikola Franulović, Igor Favro, Roko Islamović, Marin Ivančević. Treneri: Lovor Lozica i Marjan Kosović.

JADRAN SPLIT: Toma Bošnjak, Ivano Katušić, Jadran Marinović, Antonio Bilušić, Marin Kanajet (1), Duje Burazin (2), Leon Lapćić, Duje Krstulović Opara, Jere Srhoj, Nardo Skejić (2), Ivano Tokić (1), Karlo Manzoni (1), Toma Bošnjak, Ante Domazet (1). Trener: Boris Popović.

Igrač više: KPK 12/3, Jadran (ST) 10/4

Četverci: KPK 1/1, Jadran (ST) 3/2

Četvrtine: 1:2, 0:2, 1:2, 2:2.

image
Toma Bošnjak, vratar Jadrana ponio je naslov najboljeg vratara prvenstva. Priznanje mu je uručio Nikola Curić
Tonči Vlašić
image
Milan Grbić je u ime HVS-a uručio priznanje za najboljeg strijelca Nardu Skejiću iz splitskog Jadrana
Tonči Vlašić
image
Kapekaš Duje Bissako, najbolji igrač prvenstva i delegat HVS-a na finalu Nikola Curić
Tonči Vlašić
DUJE BISSAKO NAJBOLJI IGRAČ, GUSARU FAIR PLAY

Kapekaš Duje Bissako je izabran za najboljeg igrača prvenstva, dok su preostala dva trofeja otišla u ruke Jadranaša, Toma Bošnjak je najbolji vratar, a Nardo Skejić najbolji strijelac. Postigao je u sedam utakmica 32 pogotka.

Trofej Fair Play pripao je mališanima Gusara iz Mlina. 

image
Pokal prvaku - Jadranu - uručio je Milan Grbin
Tonči Vlašić
image
Mi smo prvaci - slave mali Jadranaši
Tonči Vlašić
image
Prvaci Hrvatske za nade - splitski Jadran
Tonči Vlašić
image
Neka zvone svetog Duje zvona, nek se čuje njihov zvon, cijelom svijetu neka kažu ona, naš je Jadran šampion
Tonči Vlašić
PUT MALIH KAPEKAŠA DO FINALA

Prvi krug, skupina, 1. kolo: KPK – Gusar 20:1, 2. kolo: KPK – Solaris 7:9, 3. kolo: Zadar 1952. – KPK 4:8, drugi krug (KPK je prenio rezultat protiv Solarisa), skupina, 2. kolo: Jadran Split – KPK 5:7, 3. kolo: KPK – Zagreb 6:5, polufinale (KPK se kao drugi plasirao među četiri najbolja, te igrao protiv pobjednika druge skupine razigravanja za poredak od 1. do 8, mjesta): Medveščak – KPK 7:8.

Pod vodstvom Lovora Lozice i Marjana Kosovića KPK je u nadama doprvak u sastavu: Ivan Šeparović, Marin Oreb, Ivan Kovačić, Nino Fider, Jakov Granić, Stipe Ćenan, Lovro Jurjević, Josip Skokandić, Vid Nazifovski, Duje Bissako, Marko Prskalo, Nikola Franulović, Igor Favro, Roko Islamović, Antonio Gaćina, Luka Lovrinčević, Mate Šain, Nedo Poša i Marin Ivančević.

26. travanj 2024 14:50