StoryEditorOCM
Vaterpolo4. KOLO |

ZAVRŠNI TURNIR JUNIORSKOG KUPA HRVATSKE U KORČULI Jugaši čekali i dočekali u polufinalu Mladost, Korčulani nisu uspjeli...

Piše Tonči Vlašić
8. kolovoza 2020. - 13:14
KPK, koji je bio treći u skupini 'B', nije uspio iznenaditi riječko Primorje EB, drugoplasirani sastav skupine 'A' u razigravanju za polufinale. Poražen je s 11:8 (loše je otvorio utakmicu, gubio s 5:0, četiri minute prije kraja stigao na dva pogotka zaostatka - 9:7, ali...), te će u nastavku završnog turnira juniorskog Kupa Hrvatske, kojem je domaćin, razigravati za poredak od 5. do 8. mjesta, dok će se riječki sastav za finale boriti protiv splitskog Mornara, aktualnog prvaka, koji je zahvaljujući osvajanju prvog mjesta u skupini 'B' izborio izravan plasman u polufinale.

U drugom polufinalu suparnici su Jug Adriatic osiguranje, pobjednik skupine 'A', te zagrebačka Mladost, koja je bila druga u skupini 'B', a koja je u razigravanju za mjesto među četiri najboja savladala s 8:5 splitski Jadran, trećeplasirani sastav skupine 'A'. Jugaši su aktualni doprvaci Hrvatske, a Mladostaši su na državnom uzeli broncu. 

Polufinala su u Korčuli na rasporedu u 19.30 sati (Jug AO – HAVK Mladost) i u 20.45 sati (Mornar BS – Primorje EB).

Poslijepodnevni program ove subote, 8. kolovoza, počinje u 17 sati prvom utakmicom razigravanja za poredak od 5. do 8. mjesta (Jadran Split – Zadar 1952.), dok druga između KPK i Galeba MR počinje u 18.15 sati.

Turnir završava u nedjelju, 9. kolovoza. 
19. travanj 2024 23:06