StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA

Vratio se Marko Macan u Gruž, a nema olimpijskog pobjednika iz Londona 2012. godine

Piše Tonči Vlašić
26. listopada 2021. - 20:10
Marko Macan dolazi na trening u Gruž s njemačkim WASPO 98 Hannoverom za koji igra od kraja ljeta 2020. godineTonči Vlašić

Stigao je WASPO 98 Hannover na trening u Gruž, koju minutu prije 19 sati. Nije kompletan doputovao u Dubrovnik na utakmicu 1. kola nove, 58. sezone najelitnijeg europskog klupskog natjecanja, Lige prvaka. Nedostaje iskusni Petar Muslim, bivši hrvatski reprezentativac, europski prvak iz Zagreba 2010. i olimpijski pobjednik iz Londona 2012. godine, i to nije sve. Ima četiri medalje sa SP-a, srebro i tri bronce...

Razlog? Isključen je 31-godišnji Splićanin na Final 8 u Beogradu protiv Olympiacosa, kaznila ga je LEN-a s tri utakmice neigranja. Propustio je ogled s Jugom za peto mjesto zadnjeg dana završnog turnira Lige prvaka prošle sezone, propustit će i sutrašnji početak Lige prvaka u skupini 'B', još jedan ogled s Jug AO, a preskočit će i utakmicu 2. kola u kojem WASPO 98 Hannover igra protiv Spandaua 04 iz Berlina.

Ostali su stigli, a među njima i dobro poznato lice, Marko Macan, vlasnik četiri velike medalje sa seniorskom reprezentacijom Hrvatske, koji je bio i svjetski junirski prvak, a koji je sa svojim matičnim klubom, Jugom, osvojio 15 trofeja. U dvije godine, koliko je u Hannoveru, osvojio je nova četiri – dva puta prvak Njemačke, jednom pobjednik njemačkog Superkupa, te prije neki dan osvajač Kupa Njemačke, kojeg već u nedjelju, 31. listopada, čeka 'doma' nova borba za trofej. Ulog je Superkup. Mogao bi Macan već ove godine doći do svog 20. klupskog trofeja.

image
Nizozemski reprezentativac Jorn Winkelhorst, član WASPO 98 Hannovera
Tonči Vlašić

Još dok je njemački prvak trenirao, počelo je okupljanje Jugaša u Gružu. Oni su trenirali nakon Macana i ekipe.

Ogled 1. kola između Jug Adriatic osiguranja i WASPO 98 Hannovera igra se u Gružu, u srijedu, 27. listopada, s početkom u 19 sati.

19. travanj 2024 00:01