StoryEditorOCM
VaterpoloPRIJELAZNI ROK

Što se događa u aktualnom prvaku, a što u najtrofejnijem hrvatskom klubu? Budi li se opet Sava?

Piše Tonči Vlašić
6. lipnja 2024. - 00:43

Istekao je u Jug Adriatic osiguranju ugovor Hannesu Daubeu, Goranu Grgureviću, Jacobu Merčepu... Pisalo se kako će doći Hugo Fontani, vratar francuske reprezentacije, zatim centar Branimir Herceg iz Mladosti. Ne oglašava se kancelarija Jug Adriatic osiguranja po pitanju spomenutih igrača. Stoji, nije ni prije, pa neće ni sad dok nije sve crno na bijelo, dok nema potpisan ugovor. Uglavnom, možeš zvati koliko te duša hoće. Dobar dan, čujemo se kad bude!

Francuzi kažu kako Fontani ne dolazi, kako ta informacija nije točna. Splitski Jadran je doveo Marka Bijača, koji je neki dan za Dubrovački vjesnik potvrdio kako je potpisao ugovor tri plus jedna godina, kako se ne vraća nakon šest godina u matični klub, u Gruž, koji ima Tonija Popadića, također reprezentativnog vratara. Istina, vazda je Gruž imao sjajnog vratara, ali protekle sezone ‘milijun‘ problema s njima. Otpao je zbog bolesti Ivan Jurišić, a Popadić je nakon EP-a morao na operaciju. Priča je dobro poznata, doveden je uoči nastavka sezone, nakon EP-a u siječnju već u veljači je bilo i SP, Fran Čubranić, koji neko vrijeme nije branio, a on na kraju nije mogao igrati Europu. I onda ide ona lijepa priča o mladom vrataru Nikši Brzici. Svoj debi od prve minute za prvu momčad imao je protiv Vasasa, mađarskog velikana i branitelja naslova Eurocupa. Nije se prepao, a Jug je tu utakmicu osmine finala u Gružu dobio. Popadić se vratio u uzvratnoj, u Budimpešti, Jug je na kraju otišao do kraja. Podigao europski trofej. Zaslužan je za njega i Brzica. 

Zatim, dalje, kad se spominje Jadran, Loren Fatović ostaje na Zvončacu. Ništa od povratka sjajnog igrača u Gruž, bivšeg kapetana. Potpisao je Lolo nakon sezone provedene u Splitu ugovor na još dvije godine. Zatim, kad je došao Bijač, odmah se pisalo kako odlazi iz redova aktualnog prvaka jedan od junaka finala, Ivan Marcelić, koji će u Mladost, a tamo bi trebalo otići još nekoliko igrača aktualnog prvaka. Šuška se kako će Jadran napustiti i vratiti se na Savu: Matias Biljaka, Josip Vrlić i Luka Bukić. Možda ode i Konstantin Kharkov, a pitanje je što će odlučiti Ante Vukičević nakon što je napustio CN Marseille, hoće li reprezentativac, zlatni iz Dohe, na Zvončac ili će i on na Savu?

Mladost je objavila kako je dovela Mislava Vrlića i Ivana Buljubašića. Još se priča kako bi se mogao vratiti i Andrija Bašić, koji je u WASPO 98 Hannoveru.

Đuro Radović je već otišao iz splitskog Jadrana, i to u Novi Beograd. Darko Brguljan je napustio riječko Primorje, te bi opet trebao igrati za matični Primorac iz Kotora. Sad se čuje kako bi Kantridu mogao napustiti i Lovro Paparić, pa onda čuješ kako bi i on trebao u Mladost.

Ako Mladost uspije sve posložiti, je li ona tad prvi favorit za naslov prvaka iduće sezone? Pitanje je, naravno, ako se sve to dogodi, kakve će poteze povući čelni ljudi splitskog Jadrana i Jug Adriatic osiguranja.

Dugo nismo imali tri kluba koja se tuču za trofeje. Još ako Primorje povuče dobre poteze.

Što se tiče Jug Adriatic osiguranja, dosta puta je zaključivao prijelazni rok nakon velikog natjecanja u ljeto, a ovo ljeto su Olimpijske igre u Parizu. Možda tu pronađe koje rješenje?

Uglavnom, zanimljiv je prijelazni rok u zemlji svjetskih prvaka!

19. lipanj 2024 01:59