StoryEditorOCM
VaterpoloMLAĐE NADE

Srebro stiže na Korčulu, zlato je otišlo u Split, ali se samo KPK u Lijepoj našoj može s tim pohvaliti u zadnjih pet godina!

Piše Tonči Vlašić
5. srpnja 2023. - 22:01

Srebro je oko vrata malih Kapekaša. Sve su dobili do finala, ali ne i finale. Splitski Jadran je bio uspješniji s 8:6, te je on osvojio državno prvenstvo za mlađe nade, koje se igralo protekla tri dana na zagrebačkoj Šalati.

Ekipa trenera Lovora Lozice Damira Stipanovića je do finala dobila sve četiri utakmice, pamtit će se kako je domaćina, Medveščaka, u polufinalu nadigrala s 14:4, kako je i u skupini bila uvjerljiva. Svladala je s 11:3 Solaris, s 12:5 Cavtat te sa 6:3 splitski Mornar, koji je na kraju uzeo broncu.

Finale? Jadran je dobio prvu četvrtinu s 2:0. Nakon toga svaka iduća četvrtina je završila istim rezultatom - 2:2. Jadran je u trećoj imao i tri pogotka viška (6:3), a KPK je pet puta bio na pogodak zaostatka (1:2, 2:3, 3:4, 5:6 i 6:7 tri minute i 13 sekundi do kraja utakmice). 

KPK je srebro osvojio u sastavu: Luka Timur Seinpaal, Marko Maksimović, David Remić, Lovre Risteski, Klara Granić, Vice Šeman, Josip Skokandić, Rudi Kriletić, Nedo Poša, Florent Gaxherri, Tea Gaćina, Igor Favro, Jakov Farac i Ivan Blitvić. Skokandić je bio prvi strijelac finala s 4 pogotka, dok su po jednom mrežu Jadrana zatresli Ristevski i Poša.

image

Iz arhive - minuta dogovora - mali Kapekaši s Lovorom Lozicom 2020. na Šalati

Tonči Vlašić/

Zadnje tri godine KPK je jedini klub koji je na svakom natjecanju mlađih nada bio na pobjedničkom postolju, jedini klub koji se može pohvaliti kako je od 2019. godine, dakle, zadnjih pet godina, svaki put među četiri najbolje ekipe na svakom natjecanju najmlađe uzrasne kategorije!

01. srpanj 2024 10:09