StoryEditorOCM
VaterpoloMISTER 100 POSTO

Ovo do danas nitko nije uspio, Sandro Sukno s PRO Reccom ispisao povijest europskog Superkupa!

Piše Tonči Vlašić
10. studenog 2023. - 22:06

Očekivano, Sandro Sukno je nastavio svoj niz. Ovo mu je treća sezona na kormilu PRO Recca. U svim natjecanjima je otišao do kraja. Sad je treći put osvojio europski Superkup, potopio treći put za redom pobjednika Eurocupa – prvo Szolnoka 2021. godine s 15:4 za svoj prvi trofej u trenerskoj karijeri, zatim lani Sabadell sa 16:8, a sad Vasas sa 18:10.

Prve dvije pobjede je upisao u gostima, ovu treću kao domaćin u Chiavariju. Prvi put u povijesti Superkupa jedna je momčad uspjela nanizati tri naslova.

PRO Recco je s jedanaest naslova prvaka Europe najuspješniji klub najelitnijeg europskog klupskog natjecanja, i u Superkupu ima najviše uspjeha – ovo mu je deveti trijumf. Vasas je šesti put igrao za Superkup, i šesti put izgubio.

Aktualni prvak Europe je po 29. put osvojio Superkup u njegovih 40 izdanja.

Sukno je do danas osvojio s PRO Reccom dva naslova prvaka Italije, dva Kupa Italije, dva naslova prvaka Europe, te sad tri naslova pobjednika europskog Superkupa. Devet od devet. Bez greške. Ove sezone PRO Recco lovi četvrti naslov prvaka Europe u nizu, a to nikad nikome nije pošlo za rukom...

30. travanj 2024 23:11