StoryEditorOCM
VaterpoloVIJEST S APENINA

Sandro ima novog gazdu, a on ima 6,2 milijarde dolara. Talijanski velikan ‘vratio‘ ime

Piše Tonči Vlašić
27. rujna 2024. - 15:48

Oglasio se PRO Recco, najtrofejniji vaterpolski klub. Objavio je priopćenje u kojem stoji: Pro Recco s ponosom objavljuje da je zaključio proces prijenosa svog vlasništva na obitelj Behring, koja je poznata po svojim filantropskim naporima u podržavanju i promicanju sportske tradicije. Novim vlasnicima je cilj očuvati i unaprijediti dragocjenu baštinu Kluba, pomažući održati legendu Pro Recca na životu i jamčeći joj svijetlu budućnost, postavši čuvar sportske ostavštine priznate u cijelom svijetu.

Prenose se i riječi Lucasa Giannini, izvršni direktor Zaklade Behring: Oduševljeni smo što započinjemo ovo novo poglavlje i pridružujemo se Pro Reccu, najuspješnijem klubu na svijetu. Želimo nastaviti na tragu njegove izuzetne sportske tradicije i pokazati snagu koju vaterpolo ima u poboljšanju života ljudi.

Zahvalio se Pro Recco dosadašnjem vlasništvu, Orlean Investu, Gabriele Volpiju, koji je uspio stvoriti naslijeđe najuspješnijeg kluba u povijesti vaterpola, transformirajući ga u sportsku legendu koja ima 74 trofeja od čega 20 europskih (11 puta prvak Europe, 9 puta osvajač europskog Superkupa).

Nakon odlaska Volpija, PRO Recco je odustao od nastupa u europskoj Ligi prvaka, dosta igrača, većinom stranci, napustili su klub, koji se trebao zvati Recco Waterpolo, ali sad je, nakon što je vrlo brzo dobio novog vlasnika, Talijanski savez vodenih sportova donio odluku kako momčad može i dalje igrati s imenom i bojama Pro Recca.

- Pozdravljamo nove vlasnike, koji podržavaju Pro Recco, brzina i odlučnost kojom su zatvorili operaciju najbolje su jamstvo za našu budućnost. Osim njih, zahvaljujem se Sandru Suknu, stožeru i svim igračima koji su nam u određenom trenutku ukazali povjerenje; pokazali smo da smo tim i u poteškoćama, privrženi vrijednostima Pro Recca i njegovoj tradiciji. Na tim osnovama možemo nastaviti graditi nešto jedinstveno u godinama koje dolaze. Primjer koji želimo prenijeti na nove generacije, u središtu našeg projekta i posla kojim ćemo se baviti. Na kraju, od srca zahvaljujem Talijanskom plivačkom savezu i njegovom predsjedniku, Paolu Barelliju, koji je uvijek bio uz nas, shvaćajući važnost Pro Recca za cijeli pokret – rekao je Maurizio Felugo, predsjednik kluba.

image

Trenuci slavlja - Sandro Sukno je prvak Europe 2022. i 2023. godine s PRO Reccom

Tonči Vlašić/

PRO Recco večeras u 20 sati pod vodstvom Sukna igra protiv riječkog Primorja Erste banka na turniru skupine ‘H’ Eurocupa, koja se igra u Budimpešti, a u kojoj su još domaćin, BVSC Manna ABC, te španjolska CN Terrassa. Prva dva mjesta vode u glavni turnir.

Bogastvo najistaknutijeg člana obitelj Behring, 57-godišnjeg Alexa, koji je u mladosti igrao vaterpolo, procijenjuje se na 6,2 milijarde dolara. Sukno je trener PRO Recca od ljeta 2021. godine. U protekle tri sezone osvojio je dva naslova prvaka Europe, tri europske Superkupa, tri naslova prvaka Italije i dva Kupa Italije. 

27. rujan 2024 15:51